[Dolores Lledó] Per un 8 de Març feminista i de llibertats

No Comment

Tornem a trobar-nos, any nou i velles lluites. El 8 de març commemorem la lluita de la dona treballadora en defensa de la igualtat de drets i salaris envers els homes. Una data que marcà un abans i un després. El 8 de març de 1857, a Nova York, un gran nombre de dones obreres d’una fàbrica tèxtil es manifestaren als carrers demanant millores en les seves condicions laborals. La conseqüència d’aquells fets van ser 120 dones víctimes d’una terrible càrrega policial que va acabar amb les seves vides. Moments de molta tristesa que van fer néixer el primer sindicat femení.

Molts moments en la història han generat nous reptes i lluites, moments d’apoderament reivindicatiu reprimit o menystingut en molts casos. Però com es sol dir, qui sembra avui, recollirà demà.

Dones obrint camí per millorar les nostres vides i que gràcies a elles, avui en dia seguim en la lluita amb més força encara. Totes nosaltres continuem lliurant una dura batalla per aconseguir arribar allà a on se’ns ha negat tradicionalment i volem conquerir els drets que se’ns han prohibit i crear un entorn amb una mirada diferent. El 8 de març a Terrassa és nostre, apoderem-nos, demostrem en el dia a dia que Terrassa és una ciutat feminista. Et parlo a tu, dona activista, parada o treballadora, mare o àvia, soltera o compromesa, treballadora a casa o a fora, afiliada a una associació veïnal, a un partit polític, potser a un sindicat, membre del col·lectiu LGTB, d’un esplai, del Casal de la dona, de Dones amb empenta… som moltes i cada cop som més visibles. Som dones en tota la seva amplitud, generant el canvi des de nous reptes, lluitem contra la violència domèstica que seguim patint, contra els feminicidis, els abusos, les discriminacions… Lluitem pel nostre present i pel futur de totes elles. Per això us dic que ni un pas enrere en la defensa dels nostres drets.

En el camí ens trobarem, millorant la nostra ciutat i les nostres vides.

Perquè la lluita serà feminista o no serà.

Dolores Lledó, presidenta de la FAVT

Related Articles

Deixa un comentari