Manifestació amb més de 200 el dia de vaga d’estudiants contra el 3+2

No Comment
La manifestació va pujar per la Rambla. Foto: SEPC-TRS La manifestació va pujar per la Rambla. Foto: SEPC-TRS

Més de 200 persones es mobilitzaren a la localitat el passat 26 de febrer amb motiu de la jornada de vaga contra els decrets del govern espanyol per retallar les carreres universitàries al temps que allarga els màsters.

Convocada a nivell nacional i estatal per diversos sindicats i col·lectius estudiantils, a Terrassa van ser les organitzacions Assemblea d’Estudiants de Terrassa i el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans les responsables de la crida.  La manifestació va sortir de la plaça del Progrés i pujà per la Rambla, carrer de la Rasa, Major de Sant Pere i finalitzà a l’estació del Nord, on va ser cremat un ninot representant el ministre Wert, responsable del decret que ha provocat la resposta del sector. La jornada, a nivell global, va palesà sobradament el descontent estudiantil. Barcelona va ser la ciutat on la convocatòria va ser més seguida.

El 30 de febrer el Consell de Ministres va obrir la porta a la primera reforma que inclou la dita Estratègia Universitària-EU2015: la reestructuració dels graus en un format 3+2: tres anys de grau i dos de màster per afavorir, teòricament, l’especialització i la competitivitat internacional. La mida, d’una banda, accentua la percepció dels graus com a estudis generals, insistint en la necessitat de cursar màsters com a fase posterior i necessària d’especialització. Tres anys d’estudi “bàsic” i dos d’especialització i preparació obligades per optar al pas al mercat laboral.

La duplicació de la durada dels màsters ve acompanyada d’un conseqüent encariment dels estudis, que es sostenen en tan sols un 35% d’oferta pública, actualment. D’altra banda, la fusió de graus i facultats derivarà en una retallada a les plantilles laborals, precaritzant de forma encara més aguda l’accés i les condicions laborals del personal a les universitats. Com ja proclamava fa pocs dies la segona del Ministeri, no és possible mantenir l’ensenyament com l’hem conegut, “no arriba el pressupost”, diuen.

In : Educació

Related Articles

Deixa un comentari