El 14 de maig es farà una consulta per votar entre Monarquia o República

No Comment

Organitzacions republicanes d’arreu de l’estat han començat a preparar una consulta ciutadana per escollir entre Monarquia o República. A Terrassa, s’ha constituït una plataforma per tirar endavant aquesta iniciativa de cara el pròxim 14 de maig.


Comunicat de la Plataforma Consulta 14 Maig a Terrassa

La Plataforma Consulta Popular Estatal Monarquia o República, impulsada per organitzacions republicanes de tot l’Estat i coordinades des de fa molt de temps, van decidir per unanimitat el 7 de novembre realitzar la consulta del pròxim 14 de maig.

A partir d’aquí, la coordinadora 14 d’abril de Barcelona ens va convocar el passat 4 de gener a les organitzacions republicanes on ens constituïm com a plataforma de Catalunya, comprometent-nos a impulsar la consulta arreu del país.

El passat 26 de gener es va constituir a Terrassa la plataforma per a la consulta Monarquia o República del proper 14 de maig. On els i les assistents ens vam comprometre a informar les entitats, instituts i al carrer, així com ampliar la comissió promotora de la ciutat.

Aquesta consulta és una mobilització del poble per reivindicar un referèndum vinculant on la ciutadania decideixi quin model d’estat volem.

Aquests propers mesos anem a presenciar un debat parlamentari sobre el proyecte de llei de Memòria Democràtica, on visualitzarem la necessitat del referèndum i, més enllà de la revisió de la constitució del 78, la conveniència d’un procés constituent que defensi la Democràcia davant l’avenç del feixisme.

Aquesta iniciativa de la Consulta i el votar el 14 de maig és fonamental per avançar en la Democràcia Participativa, on els representants polítics escoltin la veu popular.

Tota la informació és a la web https://plataformaestatalmonarquiaorepublica.org, i a nivell de Terrassa estem a les xarxes per difondre la consulta i fer la crida a voluntàries i voluntaris per organitzar la jornada del 14 de maig (consulta14mayotrs@gmail.com).

PLATAFORMA CONSULTA 14 MAIG A TERRASSA

Deixa un comentari