El CAC demana prohibir els anuncis de joc durant l’horari protegit. El joc en línia, causa principal de ludopatia en menors de 26 anys

No Comment


Un informe del CAC (Consell Audiovisual de Catalunya) mostra que els anuncis de joc en línia van copar el 45% de la publicitat d’una retransmissió esportiva de ràdio i el 20% de la publicitat d’un partit de futbol. El CAC reclama la prohibició d’emetre publicitat de jocs d’atzar i apostes durant la franja d’horari protegit, que va de les 6 a les 22 hores. També demana eliminar la presència de personatges famosos en les comunicacions comercials esmentades i considera que s’ha de limitar l’accés dels menors a les aplicacions de joc gratuït i no permetre bons ni bonificacions que incentivin el joc.
El CAC, davant l’evidència, entre altres consideracions, que molts esdeveniments esportius es juguen en cap de setmana a partir de les 12 hores, demana reforçar les restriccions i proposa estendre la prohibició a la totalitat de l’horari protegit, que va de les 6 a les 22 hores tots els dies de l’any. El CAC justifica aquesta petició en el fet que la Llei 7/2010, de 31 de març, general de la comunicació audiovisual, estableix que els programes d’atzar i apostes només es poden emetre entre l’1 i les 5 de la matinada, si bé no estableix disposicions específiques a les comunicacions comercials sobre les activitats de joc.

El joc en línia és la causa principal de ludopatia en menors de 26 anys

El CAC insisteix que els jocs en línia poden tenir una repercussió important en la salut dels menors, els joves i les persones vulnerables, pot generar un trastorn addictiu. Són especialment problemàtics els anuncis d’apostes durant les retransmissions en directe d’esdeveniments esportius, car són els que més risc generen, sobretot en persones menors d’edat.
L’estudi del CAC adverteixen un creixement del joc en línia, i paral·lelament un creixement també de les ludopaties en menors de 26 anys –en menors d’aquesta edat, el joc en línia es la principal causa de ludopatia.

Aquestes consideracions, aprovades el 9 de gener, són la resposta del CAC a la sol·licitud feta pel ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques en relació amb el projecte de reial decret de comunicacions comercials de les activitats de joc i de joc responsable; tot plantejant reforçar les restriccions, car, considera, actualment la protecció dels menors no queda prou garantida.

Related Articles

Deixa un comentari