El Centre Excursionista de Terrassa crida a participar en les marxes contra la sentència del Procés

No Comment

Avui la seu de l’entitat romandrà tancada i s’ha de decidir quan tornarà a obrir les seves portes.


El Centre Excursionista mostra el seu rebuig a una sentència “injusta” i reclama una “societat més justa i democràtica”, on hi hagi “dret a la dissidència i la desobediència pacífica”. L’entitat, de la qual el condemnat a 10 anys i 6 mesos, Josep Rull, n’és soci, participarà a la marxa que surt aquest dimecres al matí a Berga i que passarà per Terrassa.

Aquest és el comunicat sencer del Centre Excursionista de Terrassa:

Com bé sabeu, el nostre país, Catalunya, està passant uns moments d’excepció per la sentència als líders polítics empresonats i les detencions i les amenaces de la Guàrdia Civil. Davant d’aquesta situació, la societat civil s’ha organitzat per demostrar el rebuig a aquesta manera injusta de fer política i reclamar una societat més oberta, en la que es pugui parlar lliurement de tot allò que interessa a la ciutadania i en la que els drets més fonamentals, com la llibertat d’expressió, el dret a reunió, manifestació, dissidència i desobediència pacífica, siguin plenament respectats.

L’excursionisme català sempre ha estat sensible a les necessitats del país, a la defensa i el coneixement de la nostra cultura, la nostra geografia i el nostre patrimoni natural. I ara que el teixit social català, format per entitats de caire molt divers i amb sensibilitats molt diferents, fa aquesta crida a la mobilització, la nostra entitat no podia quedar-ne al marge. I menys encara quan un dels encausats, el Josep Rull, és soci del Centre Excursionista de Terrassa.

És per aquest motiu que us informem que aquest dimecres vinent, tothom qui consideri que aquesta sentència no és justa, està cridat a participar en alguna de les cinc marxes a peu s’han organitzat. En el nostre cas, la més propera, i que passarà per Terrassa, és la que sortirà de Berga i que seguirà el següent recorregut:

• Dimecres matí: tram Berga – Navàs
• Dimecres tarda: tram Navàs – Manresa
• Dijous matí: tram Manresa – Vacarisses
• Dijous tarda: tram Vacarisses – Sant Quirze del Vallès
• Divendres matí: tram Sant Quirze – Barcelona

Aquesta marxa comptarà amb el suport logístic de diferents entitats i CDR de les poblacions que travessarà i, també, d’associacions de caire nacional com ANC i Òmnium Cultural que proveiran avituallaments al llarg del recorregut, dinars a Navàs i Vacarisses i espais habilitats per dormir a Manresa i Sant Quirze.

Des del Centre Excursionista de Terrassa us animem a participar-hi, car creiem que no ens podem quedar de braços plegats veient com els nostres drets més fonamentals són menystinguts.

Related Articles

Deixa un comentari