El cinturó roig metropolità aposta per la república catalana dels drets socials

No Comment

Les ciutats de Badalona, Cerdonyola i Ripollet, encapçalades als ajuntaments per Guanyem Badalona en comú, Compromís per Cerdanyola i Decidim Ripollet respectivament, han organitzat recentment unes jornades amb l’objectiu de coordinar-se en la seva intenció d’ajudar a impulsar el procés constituent a Catalunya.

Les jornades, que portaven per títol Les ciutats metropolitanes per la República dels drets socials. Impulsem el procés constituent, van tenir lloc el passat cap de setmana i van comptar, entre d’altres, amb la participació de l’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, i els alcaldes de Cerdanyola, Carles Escolà, i Ripollet, José Mª Osuna.

Durant la primera sessió de les jornades es va abordar el procés de construcció de la República Catalana posant èmfasi en la gran oportunitat que aquest ofereix per a consolidar les bases d’un canvi social on les condicions de vida de la majoria de la població siguin allò prioritari. De manera més especifica, els següents debats de la jornada van tractar altres temes considerats de urgència social com són el dret a l’habitatge i als subministraments bàsics, educació, infraestructures i urbanisme.

La següent jornada es va encetar amb un primer debat titulat Les ciutats metropolitanes, motors de la República, que va comptar amb la participació de Itziar González, impulsora del Parlament Ciutadà, Raul Zelik, politòleg alemany que ha estudiat en profunditat el procés sobiranista català, Manuel Delgado, antropolèg i professor universitari i Antonio Baños, membre de Súmate i l’ANC. Les jornades van concloure amb un col·loqui que que tenia per objectiu concretar un seguit de propostes per seguir avançant en el procés constituent cap a la República dels drets socials i amb una crida a la resta de ciutats de l’àrea metropolitana per que es sumin al projecte i es vagi ampliant, així, l’espai de debat i mobilització social en favor de la República Catalana dels drets socials.

debat república 2017
Un moment del debat durant les jornades “Les ciutats metropolitanes per la República dels drets socials. Impulsem el procés constituent”

Related Articles

Deixa un comentari