El col·lectiu +Drets Humans d’advocades de Terrassa demana la llibertat dels presos

No Comment

Ahir, dilluns 26 de març, el col·lectiu d’advocades i advocats egarencs +Drets Humans es pronunciava en favor de la llibertat dels presos polítics catalans, així com de la restauració de la normalitat democràtica al país per la via del restabliment i reconeixement de les institucions catalanes.

Membres del col·lectiu +Drets Humans van llegir el manifest a les portes dels jutjats de Terrassa. Foto +DretsHumans

Manifest +DretsHumans: Llibertat Presos Polítics

Els membres de +Drets Humans volem manifestar el nostre rebuig a les últimes interlocutòries dictades pel Tribunal Suprem que processen 25 representants polítics i socials i estableixen presó provisional incondicional contra el nostre company terrassenc Josep Rull, Jordi Turull, Carme Forcadell, Dolors Bassa i Raül Romeva, que se sumen als encara en presó provisional des del 16 d’octubre Jordi Sànchez i Jordi Cuixart i des del 2 de novembre Oriol Junqueras i Joaquim Forn.

Reiterem que en cap cas s’ha comès el delicte de rebel·lió pel qual es processa a 13 dels nostres dirigents polítics, 9 dels quals en presó provisional i 4 a l’exili. És públic i notori que no va existir ni ha existit en cap cas un alçament violent, necessari per a què es doni el delicte de rebel·lió.

Entenem que el relat dels fets que fa el jutge instructor del Tribunal Suprem no s’adiu a la realitat, apreciant com a violentes accions i fets que en cap cas ho van ser amb l’objecte d’encabir la ideologia independentista en un delicte tan greu com el de rebel·lió. No és de rebut que la ideologia dicti una resolució com la de divendres atès que el principi de legalitat no permet a un jutge anar tan enllà en la interpretació del Codi Penal. Per mantenir la credibilitat de la institució judicial el jutge està obligat a revisar la interlocutòria de processament.

Novament cal que condemnem la desproporcionalitat en les mesures privatives de llibertat decretades contra els nostres dirigents polítics, que s’han personal davant la justícia quan han estat citats, havent de valorar-se en cada cas els elements necessaris per a dictar una mesura restrictiva de la llibertat tan greu com és la presó.

Rebutgem també l’existència d’aquest procediment judicial amb finalitats polítiques, que persegueix una ideologia i les aspiracions polítiques dels investigats ara processats.

I per últim, entenem que s’estan conculcant no només els drets i llibertats de les persones processades com el de llibertat ideològica i de participació política, sinó també els de tota la ciutadania de Catalunya amb la vulneració del principi de legitimitat democràtica que suposa impedir la investidura dels candidats proposats pel Parlament de Catalunya.

Per tot això, exigim l’alliberament dels nostres representants polítics i socials en presó preventiva i el respecte a les institucions del poble de Catalunya.

Terrassa 26 de març de 2018

Related Articles

Deixa un comentari