El Col·legi d’Advocats contra l’empresonament del govern de la Generalitat

No Comment

El Jutjat Central d’Instrucció núm. 3 hauria actuat de forma desproporcionada al privar de llibertat els membres del «Govern legítim» de la Generalitat. Hauria també vulnerat el dret fonamental de defensa dels mateixos, al temps que comès infracció del «dret al jutge predeterminat per la llei». Això, finalment, tot considerant que s’hauria utilitzat indegudament la justícia per resoldre un conflicte que fins ara hauria estat «estrictament polític».

Així es pronuncia la Junta de Govern de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Terrassa en un comunicat fet públic el passat divendres 3 de novembre:

La Junta de Govern del Col·legi d’Advocats de Terrassa davant dels fets que s’estan succeint els darrers dies i setmanes, manifesta que:

  1. Lamenta la decisió del Jutjat Central d’Instrucció núm. 3 de decretar presó provisional incondicional contra els 7 Consellers i el Vicepresident del Govern legítim de la Generalitat escollit democràticament pels ciutadans de Catalunya.

  2. Denuncia la desproporcionalitat d’aquesta mesura cautelar privativa de llibertat, la més greu de les mesures cautelars, dictada per la Interlocutòria de 2/11/2017.

  3. Denuncia la vulneració del dret fonamental de defensa dels Consellers i el Vicepresident per la denegació de la suspensió de les declaracions judicials del 2/11/2017 a les quals havien estat citats el 31/10/2017, impedint una mínima preparació de la defensa.

  4. Denuncia la infracció del dret al jutge predeterminat per la llei, ja que l’Audiència Nacional no té atribuida la competència per a conèixer dels delictes ni de rebel·lió, ni de sedició, ni de malversació; com tampoc és competent el Tribunal Suprem, perquè els negats delictes s’haurien comès a Catalunya.

  5. I per últim, lamenta la utilització indeguda de la justícia per resoldre un conflicte que fins ara ha estat estrictament polític.

Terrassa, 3 de novembre de 2017

La Junta de Govern de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Terrassa

Related Articles

Deixa un comentari