El Consell d’Entitats d’Acció Ciutadana es posiciona contra la repressió de l’Estat

No Comment

En el Ple municipal de juny es llegiran dues declaracions aprovades pel Parlament Ciutadà, una sobre la necessària defensa dels drets socials, tal com marca la Carta Europea de salvaguarda dels Drets Humans a la ciutat que l’Ajuntament va signar, i una altra sobre l’escalada repressiva de l’Estat.


  

Redacció

El Consell d’Entitats d’Acció Ciutadana informa que, a la reunió mensual del passat dissabte 16 de juny, s’ha preparat l’estratègia per traslladar els resultats del II Parlament Ciutadà de Terrassa al Ple Municipal. Són en total 8 resolucions – 3 declaracions i 5 mocions -, que es van aprovar al 2n Parlament Ciutadà del 21 d’abril i que s’elevaran als pròxims plens municipals, per posar-ho en coneixement dels grups polítics.

Al Ple de juny es llegirà, per part de l’Associació de Veïns del Barri Segle XX, la declaració contra la repressió de l’Estat (es pot llegir completa aquí). En aquesta es mencionen exemples de “com s’està aplicant la llei per empresonar preventivament a twiters, titellaires, rapers amb l’excusa d’uns pretesos delictes d’incitació a l’odi, o convertint en un cas de “terrorisme una baralla en un bar” (el cas d’Altsasu). I sobretot, l’escalada repressiva a Catalunya, després de l’1 d’octubre, “amb l’aplicació de l’article 155, la revocació del govern legítim, i l’empresonament preventiu dels polítics Joan Forn, Oriol Junqueres i dels líders socials Jordi Sánchez i Jordi Cuixart. A banda de la detenció de Carles Puigdemont a Alemanya, tres dies després que el jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, enviés a la presó sense fiança a quatre exconsellers (Jordi Turull, Josep Rull, Raül Romeva i Dolors Bassa) i a l’expresidenta del Parlament, Carme Forcadell”. El Consell d’Entitats dóna el seu suport a totes aquestes persones.

A la vegada, la plataforma d’entitats menciona com una prova més d’aquesta repressió estatal la “campanya de criminalització contra els Comitès de Defensa de la República i per extensió contra tota protesta social”. Per això, la declaració aprovada en el Parlament Ciutadà es manifesta “en contra de totes aquestes actuacions, tant pel que fa al govern i institucions de l’Estat, com de la fiscalia i l’alta judicatura d’aquest mateix estat, totalment contràries a un estat democràtic.”

Carta Europea de Salvaguarda dels Drets Humans

La Comissió de Seguiment de la Carta dels Drets Humans a la Ciutat llegirà la Declaració de Drets, en la qual el Parlament Ciutadà de Terrassa manifestava la necessitat de defensar els drets fonamentals i l’aplicació de la Carta Europea de Salvaguarda dels Drets Humans a la ciutat, signada pel mateix Ajuntament. 

El Consell informa igualment que ha convocat per al 27 de juny una reunió amb tots els grups municipals, per preparar aquesta participació en el Ple, el qual tindrà lloc un dia després. 

Contra els crims socials dels desnonaments

En aquest sentit, des del Consell es vol denunciar “la greu vulneració del dret a l’habitatge que suposen els desnonaments que es fan cada dia, i que provoquen greus situacions a moltes famílies”. Des del Consell d’Entitats es condemnem les circumstàncies que van portar al fet que el 15 de juny un home es suïcidés a Cornellà de Llobregat, qui saltà per una finestra d’un desè pis abans de ser desnonat. “Considerem això un crim social que esperem no es torni a repetir i que totes les Administracions prenguin les mides adients per evitar-ho”, manifesta l’entitat.

Related Articles

Deixa un comentari