El Consell d’Entitats no participarà en la reunió sobre Serveis Socials fins que no es resolgui el cas Herminia

No Comment

El Consell d’entitats socials de Terrassa no assistirà a la reunió, amb representants del govern local, sobre els Serveis Socials municipals programada pel 13 de gener, dia que coincideix amb el judici contra Herminia Tapia (vegeu informació Malarrassa), per ocupació d’un pis de lloguer social. La reunió es va convocar per començar a concretar les exigències recollides a la moció presentada per aquest Consell en el darrer Ple municipal, i que va ser aprovada per unanimitat.

En la carta publicada el dimarts 5 de gener, el Consell afirma: «no considerem oportú assistir a l’esmentada reunió que tenia com a objectiu engegar un procés comú per tal de millorar el compliment dels Drets Socials i essencials de la gent més vulnerable de la nostra ciutat. Considerem que, en aquests moments, s’està produint una situació que vulnera, de forma directa i flamant, aquests drets fonamentals i que està afectant de forma clara i directa a dues famílies monomarentals com a conseqüència d’unes actuacions municipals mancades de tota lògica i de capacitat de raciocini i que s’ha traduït en unes males praxis a nivell institucional que no poden continuar, i no podem admetre de cap manera.»

Les entitats representades pel Consell consideren «lamentable» la situació, mentre informen que «fins que no veiem una actuació concreta i avaluable que posi fi a la situació d’aquestes dues famílies i faci possible l’anul·lació d’aquest “judici sense sentit” amb l’alternativa d’un habitatge digne per a totes dues, no tindria cap sentit que ens reuníssim a parlar, precisament, de “bones pràctiques” en el compliment dels Drets Humans quan aquests es vulneren per males praxis provades per part d’algunes persones de la nostra administració quan el que haurien de fer és treballar pel bon govern de la ciutat.»

Text íntegre de la Carta del Consell d’Entitats dirigida a l’alcalde Jordi Ballart i el regidor Noel Duque:

A l’atenció del Sr. Alcalde Jordi Ballart Pastor i el Tinent d’Alcalde Noel Duque

Benvolguts,

En relació a la vostra convocatòria de reunió per al dia 13 de gener de 2021 per posar en marxa els acords aprovats en el Ple de l’Ajuntament del mes de desembre, referents a la Moció presentada sobre els Serveis Socials de l’Ajuntament de Terrassa, per part del Consell d’Entitats d’Acció Ciutadana i d’Espai Drets hem de comunicar-vos el següent:

Lamentem dir-vos que després d’un profund debat, ara mateix, a partir de la situació concreta que us comentarem a continuació, no considerem oportú assistir a l’esmentada reunió que tenia com a objectiu engegar un procés comú per tal de millorar el compliment dels Drets Socials i essencials de la gent més vulnerable de la nostra ciutat. Considerem que, en aquests moments, s’està produint una situació que vulnera, de forma directa i flamant, aquests drets fonamentals i que està afectant de forma clara i directa a dues famílies monomarentals com a conseqüència d’unes actuacions municipals mancades de tota lògica i de capacitat de raciocini i que s’ha traduït en unes males praxis a nivell institucional que no poden continuar, i no podem admetre de cap manera.

És un cas molt concret que vosaltres ja coneixeu perquè se n’ha parlat i tractat en diferents escrits adreçats tant al regidor Noel Duque, com a la regidora de Polítiques de Gènere Núria Marín, com al propi Alcalde, fins i tot, s’ha parlat en reunions presencials, per tant disposeu de tota la informació i de totes les dades necessàries per dedicar-hi la vostra atenció i interès. Ens referim al judici que tindrà lloc el proper dimecres dia 13 de gener, i que enfrontarà, si no ho eviteu, a dues famílies, com dèiem, monomarentals, la de la senyora Isadora Marín Fragoso i la de la senyora Herminia Tapia Ararillo.

No ens podem permetre, i més si anem a iniciar un treball seriós per afrontar de forma conjunta la vulneració de drets fonamentals i la millora dels Serveis Socials i Comunitaris a la nostra ciutat, que ens reunim, precisament, el mateix dia 13 de gener, amb el rerefons d’un Judici Civil a Terrassa on dues famílies “vulnerables” es veuran enfrontades, l’una contra l’altra, pel reconeixement d’un Habitatge Digne quan aquest és un dret bàsic que els correspon i que ningú els hi pot prendre.

El cas és molt greu i és un fet mai vist en aquesta ciutat. I tot, per la incapacitat d’establir unes bones pràctiques, un tracte d’empatia, d’esperit de mediació, de recursos suficients, on ha mancat la més mínima sensibilitat al respecte, tan necessària en l’àmbit dels serveis a les persones però, especialment, en l’atenció a les persones vulnerables.

I ens dol perquè aquest cas significa el fracàs total de tot un sistema d’atenció social i comunitària del nostre ajuntament, el qual hauria de ser exemple en l’aplicació dels drets humans i socials com ajuntament democràtic i progressista que vetlla pel benestar de la seva ciutadania, tercera ciutat de Catalunya.

Per tot això, proposem una Mediació entre les parts que porti a una solució definitiva d’aquest problema crònic per la seva durada en el temps que tant de mal està ocasionant a les dues parts i que, tot sigui dit, l’administració ha promogut. Una solució que faci viable la suspensió i/o anul·lació del judici. A tal fi, proposem com a mediadora la figura de la Síndica de Greuges, Sra. Isabel Marquès Amat.

Per part nostra, els comuniquem que, lamentablement, fins que no veiem una actuació concreta i avaluable que posi fi a la situació d’aquestes dues famílies i faci possible l’anul·lació d’aquest “judici sense sentit” amb l’alternativa d’un habitatge digne per a totes dues, no tindria cap sentit que ens reuníssim a parlar, precisament, de “bones pràctiques” en el compliment dels Drets Humans quan aquests es vulneren per males praxis provades per part d’algunes persones de la nostra administració quan el que haurien de fer és treballar pel bon govern de la ciutat.

La nostra voluntat segueix sent la manifestada per part de tots els grups municipals, per unanimitat, en el Ple del mes de desembre, esperem que estigueu a l’alçada.

En aquest sentit, restem a l’espera de les vostres notícies al respecte.

Moltes gràcies!

Atentament,

Consell d’Entitats d’Acció Ciutadana i Espai Drets

Related Articles

Deixa un comentari