El Consell Gestor de la FAVT debatrà els canvis inadequats en la mobilitat del Centre

No Comment

Les entitats membres de la FAVT van participar molt activament en tot el procés participatiu del vigent Pla de Mobilitat de la ciutat, i en el seu moment van presentar propostes consensuades amb altres entitats i ciutadania, recollides en una sessió de debat oberta a tothom celebrada en novembre de 2014, per ser incloses en el Pla i després, en setembre de 2016, les Al·legacions escrites a l’Aprovació inicial d’aquest Pla, informa la federació d’associacions veïnals en un comunicat publicat el 19 de setembre.

En tots aquests anys transcorreguts, han format part de la Taula de Mobilitat municipal, òrgan participatiu i informatiu on l’Ajuntament de Terrassa presenta els temes de Mobilitat per recollir opinions.

Per tot plegat, afirma, la FAVT es considera «legitimada per valorar els assumptes de Mobilitat de la ciutat» i que, com a mínim, l’Ajuntament de Terrassa «hauria de tenir la deferència d’informar-nos dels canvis en la Mobilitat i escoltar les nostres opinions».

Tanmateix, en relació amb els canvis que s’estan realitzant en el centre de la ciutat, això no hauria estat així, denuncia la FAVT, tot considerant la manera en què s’estan fent el procés com «inadequada, ja que, sense entrar en valoracions tècniques, considerem que presenta defectes en la participació i en les formes».

La Federació denuncia els següents 6 punts:

1. El Pla de Mobilitat vigent defineix les grans línies de la ZUAP (Zona urbana d’Atmosfera protegida) i els seus objectius, però no defineix amb detall els canvis dels carrers Centre Ciutat.

2. La Taula de Mobilitat, en l’última reunió, celebrada el 2 de maig, no va ser informada d’aquests canvis que l’Ajuntament tenia previst desenvolupar.

3. La FAVT tampoc va tenir cap informació prèvia: «Ens estem adonant, com la resta de la ciutadania, pel que es publica en els mitjans informatius».

4. La sessió informativa celebrada en la Biblioteca Central el dilluns 9 de setembre, a la qual van assistir moltes veïnes i veïns que van expressar moltes queixes i dubtes, va tenir lloc quan la major part dels canvis importants dels carrers ja s’havien fet durant el mes d’agost i primers de setembre.

5. La FAVT té constància que el dia 2 de setembre es va fer una reunió semblant a la Biblioteca Central, amb alguns Comerciants, que van sortir poc contents, i de la que no s’ha donat cap mena d’informació enlloc.

6. Finalment, informa que l’Associació de Veïns de Cementiri Vell, una de les afectades pels canvis, està treballant en el tema i els ha demanat col·laboració.

Així les coses, la FAVT anuncia que en el Consell Gestor de l’entitat (òrgan directiu entre assemblees, compost per un representant de cada AV federada), que es farà el 24 de setembre, un dels punts de l’ordre del dia serà debatre i tractar la postura de la Federació sobre aquesta «inadequada manera de fer de l‘Ajuntament» els canvis de Mobilitat en els carrers de Centre Ciutat. Assegura que es podria plantejar la possibilitat de «no seguir participant en la Taula de Mobilitat, si l’Ajuntament de Terrassa no obre un diàleg conjunt amb la nostra entitat i les AV afectades pels canvis, considerant ja s’havien d’haver fet amb caràcter previ».

Related Articles

Deixa un comentari