El consistori aprova el Pla Local d’Infància i Adolescència i es compromet a escoltar el jovent

No Comment

El primer pla municipal en aquest àmbit serà vigent durant 10 anys


Miquel Gordillo

“Volem que ens tinguin en compte per prendre decisions; veiem les coses d’una altra manera que els adults, aporten idees més originals i innovadores. Serem les futures generacions” han expressat en el Ple del passat 25 de març els joves Ivan i Maria, Ha estat amb motiu de l’aprovació per unanimitat de tots els grups del primer Pla Local d’Infància i Adolescència (PLIA’T). Aquest pla pretén coordinar, impulsar i promoure les polítiques de l’Ajuntament envers la població de 0 a 16 anys, que són unes 40.000 persones a la ciutat.

El document incorpora les aportacions d’altres àrees, com Educació, Serveis Socials, Joventut, Polítiques de Gènere, LGTBI+, Capacitats Diverses, Ciutadania, Mobilitat o Gestió de l’Espai Públic amb tal d’estructurar les accionsde forma transversal. La Diputació de Barcelona ha prestat suport tècnic en el disseny del pla.

El document inclou una enquestes a unes 3.000 persone entre famílies, alumnat d’escoles, instituts i centres d’educació especial, membres del CMIAT i personal tècnic municipal. També s’han fet tallers participatius amb diferents agents relacionats amb la infància i l’adolescència. A partir de la diagnosi, el document defineix quatre eixos d’actuació: Informació, participació i famílies; Salut, vulnerabilitat i protecció; Educació a temps complert – Educació 360 i, finalment, Espai públic, seguretat i civisme.

«Tots quatre eixos estan vinculats amb els respectius drets que recull la Convenció sobre els Drets de l’Infant de Nacions Unides, perquè en realitat quan parlem de les polítiques dirigides als infants i adolescents, hem de parlar de com garantir que es respectin els seus drets com a persones», ha explicat Ona Martinez, regidora d’Infància i Adolescència.

El PLIA’T s’aplicarà durant 10 anys, i es faran plans d’acció biennals, de forma que es pugui adaptar a les necessitats que es puguin anar produint en el futur. «Hem plantejat un pla amb la mirada llarga perquè alguns reptes requereixen una intervenció a llarg termini i perquè cal tenir guies sòlides que apuntin cap al futur», ha dit Martínez. El Pla està concebut segons els objectius de desenvolupament sostenible de Nacions Unides, i constitueix el pas previ per iniciar el procés de reconeixement de Terrassa com a Ciutat Amiga de la Infància, una distinció que atorga la Unicef.

Una app per prevenir la seguretat als comerços

La millora de la seguretat continua sent motiu de debat i consens entre els grups municipals. El que canvia es el to de com enfocar aquesta problemàtica. Hom apela a les dades obtingudes en el darrer baròmetre municipal, que destacava que una de les preocupacions entre la ciutadania és la manca de seguretat. En tot cas, la mesura presentada per JxT es va limitar com a novetat a aprovar la creació d’una app adreçada als comerços.
Aquesta i altres qüestions es pretenen tractar en un ple extraodinari fixat pel dia 5 d’abril.

Fernández Rivero s’acomiada com a regidor

Com s’havia anunciat, Xavier Fernández Rivero, fins ara regidor de Via Pública, Protecció Civil i Seguretat, s’ha acomiadat en aquest ple de les seves funcions com a regidor de TxT. Rivero ha donat les “gràcies de tot cor després de tres anys al servei de la ciutat”. Ocuparà el seu lloc i càrrec Patricia Reche, la següent persona de la llista electoral de TxT. Reche educadora social, coordinadora de la Fundació Educativa Terrassa a l’esplai Ca n’Anglada i ha estat molts anys vinculada al Consell de Joves de Terrassa.

 

Related Articles

Deixa un comentari