Els objectius del ‘Fòrum d’Alternatives a l’Atur, la Pobresa i la Dignitat’, a més d’aprofundir en les dimensions de l’atur, la pobresa i la desigualtat, conèixer les seves causes i els seus responsables, és avançar mitjançant el diàleg i el debat de les organitzacions, moviments i plataformes socials participants en la recerca de les solucions i alternatives al “desordre” econòmic, social i polític existent, així com organitzar el suport a les accions i iniciatives d’acció i mobilització que s’acordin en el marc dels tallers i seminaris, sempre amb el lema de “rescatar les persones” i la finalitat de construir una societat més justa, igualitària, solidària i democràtica.
Mobilització per la presentació del Fòrum. Foto: aturatsbarcelona.org
Les organitzadores conviden persones, entitats, organitzacions i moviments sensibles i identificats amb els seus objectius a organitzar i col.laborar amb el FÒRUM, que tindrà lloc a la ciutat de Barcelona els dies 24, 25 i 26 d’abril de 2015.
La iniciativa sorgí de la societat civil, tot i que s’hi han incorporat els partits ERC, PSC, ICV, EUiA, les CUP, PSUCviu i noves plataformes polítiques, com Podem o Barcelona en Comú. Entre les entitats implicades hi ha des de l’Aliança contra la Pobresa Energètica, UGT, Comissions Obreres, FAVB, CONFAVC, FAPAC, Dempeus per la Salut Pública, Parlament Ciutadà, Procés Constituent, ECAS, SICOM o el Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya.
El Fòrum s’estructurarà en quatre blocs: Situació de l’atur, la pobresa i la desigualtat, les causes i causants dels problemes, alternatives per sortir del crític estat social actual i el Fòrum com a palanca de sensibilització i mobilització.
CARTA DE PRESENTACIÓ DEL FÒRUM D’ALTERNATIVES A L’ATUR LA POBRESA I LA DESIGUALTAT
Els tres genets del desastre social, l’atur, la pobresa i la desigualtat, galopen desbocats atiats per les polítiques nefastes d’ajust i austeritat imposades per les institucions de la UE i aplicades per governs servils.
El drama de la desocupació a Catalunya afecta més de 726.100 persones i a Espanya 5.427.700 segons l’última EPA, una gran part de les quals han esgotat prestacions i subsidis. Sense treball ni ingressos la pobresa creix sense parar, per a centenars de milers de famílies es converteix en crònica i severa. Amb l’última reforma laboral i la consegüent pèrdua de drets laborals s’ha produït una massiva destrucció d’ocupació i una forta devaluació salarial que ha empobrit a milions de treballadors/es, on el 60% de la població assalariada cobra menys de 1.000 euros al mes.
Mentrestant la desigualtat es dispara tant a Catalunya com a Espanya, com a conseqüència de la transferència de rendes des de la majoria de la població empobrida a l’elit enriquida resultant de les polítiques injustes aplicades.
Darrere d’aquestes realitats i les seves xifres es troben persones i famílies, i el dolor, l’angoixa i la desesperança de milions de persones.
Per a les organitzacions i entitats que promouen aquest FORUM d’alternatives a l’atur, la pobresa i la desigualtat no són malediccions bíbliques, ni conseqüències inevitables i irreversibles de l’ordre econòmic, sinó el resultat d’un sistema econòmic injust i per tant susceptible de modificar-se, canviar-se, a través de l’aplicació d’altres polítiques i alternatives.
Els objectius del FÒRUM a més d’aprofundir en les dimensions de l’atur, la pobresa i la desigualtat, conèixer les seves causes i els seus responsables, és avançar mitjançant el diàleg i el debat de les organitzacions, moviments i plataformes socials participants en la recerca de les solucions i alternatives al “desordre” econòmic, social i polític existent, així com organitzar el suport a les accions i iniciatives d’acció i mobilització que s’acordin en el marc dels tallers i seminaris, sempre amb el lema de “rescatar les persones” i la finalitat de construir una societat més justa, igualitària, solidària i democràtica.
Convidem doncs a les persones, entitats, organitzacions i moviments sensibles i identificats amb els seus objectius a organitzar i col.laborar amb el FÒRUM, que tindrà lloc a la ciutat de Barcelona els dies 24, 25 i 26 d’abril de 2015.
Deixa un comentari