EL Mercat de la Independència acull el segon taller que organitza Fupar per fomentar la inclusió social

No Comment

Fupar va reprendre  el seu programa de dinamització als mercats municipals per fomentar la inclusió social  a través de convertir-se en agents actius a la ciutat, donar-se a conèixer en un entorn normalitzat i generar noves mirades vers la discapacitat intel·lectual

Membres de Fupar durant un dels tallers de l'edició passada al Mercat de la Independència Membres de Fupar durant un dels tallers de l’edició passada al Mercat de la Independència

El passat 18 de gener, Fupar va engegar la cinquena edició del programa  de dinamització als mercats municipas, on membres del Centre Ocupacional de Fupar lideren tallers al Mercat de la Independència i al Mercat del Triomf, participant activament en la comunitat terrassenca, fent visibles les capacitats de les persones amb discapacitat intel·lectual i difonent la missió de l’entitat.

Divendres 25 és la nova cita, en aquest cas, al al Mercat de la Independència d’11 h a 12 h. L’activitat, oberta a tothom,  porta el nom de “Tastet d’infusions” on s’elaboraran les infusions de forma fàcil i artesanal a partir de flors i fulles naturals. 

Amb aquest programa “busquem obrir-nos a la ciutat i crear noves oportunitats perquè ens coneguin, encara que no només això és important. També ho és el fet d’agafar el transport públic per anar fins als mercats, fent ús dels serveis i recursos de la ciutat, i de sentir-se reconegut per les persones de l’entorn”, explica Marta Puig, directora tècnica del Centre Ocupacional de Fupar.

En cada sessió, un grup de persones de Fupar presenten al mercat un taller pensat  especialment per a cada època de l’any, afí a les estacions i festivitats rellevants, i el duen a terme amb materials sostenibles i productes de temporada. Seguint l’èxit de les edicions anteriors, enguany s’han aprofitat les dates més assenyalades del calendari i s’han programat activitats relacionades amb el carnestoltes, la castanyada o l’arribada de la primavera, entre d’altres.

Als tallers de l’edició anterior van participar prop de 2.400 persones i es van endur un petit obsequi a casa al finalitzar l’activitat. El valor diferenciador d’aquests tallers recau en el fet que les persones amb discapacitat intel·lectual lideren i executen tot el procés de creació durant la realització dels tallers; des del principi fins al final. “És vital fer visible el rol actiu de les persones amb discapacitat intel·lectual per trencar prejudicis i vèncer estigmes, posant en valor la seva capacitat de creació i de lideratge”, afegeix Adrià Comas, educador social a Fupar.

També ho és dur a terme una activitat en un entorn normalitzat, pròxim i proper, com són els mercats municipals, i eixamplar així la xarxa de vincles socials. “Els paradistes i els clients habituals dels mercats ja ens coneixen i això fa que sempre ens saludin i es dirigeixin a nosaltres, no només quan arribem al mercat, sinó també quan ens trobem passejant”, afegí Comas.

Redacció

 

 

Related Articles

Deixa un comentari