El mNACTEC organitza visites guiades i tallers per a usuaris de centres del Consorci Sanitari de Terrassa

No Comment

Es tracta de visites guiades al Museu per als usuaris dels centres oberts de salut mental i gent gran, i activitats al centre sanitari per als pacients hospitalitzats de geriatria i pediatria.

L’acció s’emmarca en el Programa de Responsabilitat social del Museu, amb la voluntat d’oferir els serveis del mNACTEC de forma gratuïta a col·lectius desfavorits i/o amb necessitats especials.


Un grup d’usuaris de l’Hospital de dia del Centre de Salut Mental del CST ha visitat l’exposició “Enérgeia”.

El Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) organitzarà a partir d’aquest mes de març visites guiades i tallers per als usuaris de diversos centres del Consorci Sanitari de Terrassa (CST). D’una banda, es programen visites guiades i tallers al Museu per als usuaris del Centre de Salut Mental d’Adults de Terrassa, del Centre de Rehabilitació Comunitària i la Llar Sant Llàtzer per a gent gran. En el cas d’aquests col·lectius, s’ha decidit fer les activitats al Museu en lloc de fer-les a les instal·lacions del CST perquè és una opció que aporta beneficis en diversos àmbits: la inclusió d’aspectes emocionals i vivencials; l’oportunitat de moure’s i sortir dels seus ambients habituals per fer activitats motivadores; el foment de l’interès i la descoberta, i la potenciació de la relació amb l’entorn i amb els companys i els monitors del museu.

Les activitats per als pacients hospitalitzats de geriatria i pediatria de l’Hospital de Terrassa es fan al mateix centre sanitari. En aquest cas, són els monitors del mNACTEC qui es desplacen i donen a conèixer el Museu d’una manera diferent, amb l’organització de tallers, acompanyats del servei de voluntaris de l’Hospital.

Les activitats ofertes a aquests col·lectius són fruit d’un treball conjunt del mNACTEC i el CST per adequar les visites, les activitats i els materials didàctics del Museu als usuaris de les instal·lacions del Consorci. Per a la preparació d’aquest programa, des del mes de novembre s’han dut a terme 8 visites pilot amb aquests col·lectius al Museu i un taller pilot a la planta de pediatria de l’Hospital de Terrassa.

Aquesta actuació s’emmarca en el Programa de Responsabilitat social del Museu, amb la voluntat d’oferir els serveis del mNACTEC de forma gratuïta a col·lectius desfavorits i/o amb necessitats especials.

El Consorci Sanitari de Terrassa col·labora amb diferents entitats socials arrelades al territori amb l’objectiu d’afavorir la cohesió social i garantir la prestació adequada als serveis socials. Disposa a més, del programa de voluntariat que compta en l’actualitat amb 107 voluntaris que ofereixen acompanyaments i activitats de dinamització a les persones en tots els seus dispositius.

El mNACTEC

El mNACTEC és un dels tres museus nacionals reconeguts pel Parlament de Catalunya i té com a missió mostrar permanentment la implantació i l’evolució dels avenços científics i tècnics a Catalunya, la seva aplicació industrial i, especialment, la seva implicació i incidència social.

La seu del mNACTEC està situada a Terrassa, en un dels edificis fabrils més emblemàtics del modernisme català: el Vapor Aymerich, Amat i Jover, antiga fàbrica tèxtil dissenyada per l’arquitecte Lluís Muncunill i construït entre 1907 i 1908.

Consorci Sanitari de Terrassa

El Consorci Sanitari de Terrassa és una organització sanitària integrada que disposa de tots els nivells d’atenció (primària, especialitzada, sociosanitària i de salut mental) i,  de forma continuada i coordinada ofereix serveis de salut a una població de més de 200.000 habitants del Vallès Occidental, dels municipis de Terrassa, Matadepera, Rubí, Castellbisbal, Sabadell i Sant Quirze.

Related Articles

Deixa un comentari