El nomenclàtor dels carrers de Terrassa, recollit en un opuscle al web de l’Ajuntament

No Comment

El Centre d’Estudis Històrics (CET) informa que s’ha publicat al web de l’Ajuntament de Terrassa un opuscle que recull les conclusions de les jornades sobre espai públic i memòria històrica, celebrades els passats 17 i 18 de setembre a l’Arxiu Històric.

L’opuscle inclou escrits de na Rosa Boladeras Domingo, presidenta de la Comissió del Nomenclàtor i regidora de Cultura; l’Ona Martínez Viñas, regidora de Memòria Històrica; en Marcel Taló Martí, president del Centre d’Estudis Històrics de Terrassa; en Vicenç Villatoro, escriptor; en Jesús Romero Blasco, tècnic municipal; en José Mansilla, antropòleg; els historiadors Bernat Pizà Castella, Mariona Vigués Julià, Domènec Ferran Gomez; i els periodistes Mariona Tomàs Sallent i Quico Simó Herrero. L’opuscle es pot llegir aquí.

Les jornades van debatre sobre la qüestió del nomenclàtor i, en particular, sobre la complexa relació entre espai públic i memòria històrica. Es van parlar de per què posem nom als carrers, de quina funció té i quina és la naturalesa del nomenclàtor i de quina memòria ha de projectar. També es va debatre sobre la Comissió del Nomenclàtor i es van apuntar diferents estratègies per fer-la més transparent i participativa.

L’opuscle se suma al valuós conjunt de treballs i documents sobre els carrers de Terrassa que es poden consultar al web municipal. Entre aquests, com es posen els noms als carrers, els criteris per a la denominació d’espais urbans, el decrets aprovats per la Comissió Nomenclàtor, així com diversos informes i llistats sobre nomenclàtor de carrers de la ciutat.

 

Deixa un comentari