El nou secretariat de Terrassa x Independència comença a treballar. Xerrada emergències a la Catalunya independent

No Comment
Toni Font, Montse Baucells, Francesc Muntada i Esther Sancho. Foto TxI Toni Font, Montse Baucells, Francesc Muntada i Esther Sancho. Foto TxI

Un cop exhaurit el període de mandat de l’anterior secretariat, el proppassat dia 31 de maig els socis de l’entitat independentista de Terrassa van procedir a l’elecció del nou que tindrà, a partir d’ara, una vigència de dos anys tal com es va aprovar en les esmenes als estatuts en la darrera Assemblea General de l’ANC a Manresa.

Els candidats escollits per afrontar aquest nou període han estat: l’Esther Sancho, la Montse Baucells i en Francesc Muntada que repeteixen mandat i en Toni Font que s’hi incorpora per primera vegada.

En la primera reunió de treball d’aquest divendres dia 10 de juny han acordat la distribució de càrrecs i àrees de treball, que queda definida de la següent manera:

  • Esther Sancho, com a coordinadora
  • Montse Baucells, com a secretària
  • Francesc Muntada, com a tresorer
  • Toni Font, com a vocal responsable de comunicació i imatge

A més, s’ha decidit també posar en marxa en els propers dies un procés obert a tots els socis i simpatitzants de l’associació, per tal de reflexionar, decidir i potenciar noves línies d’actuació per encarar aquesta nova i decisiva etapa.

Xerrada informativa i debat sobre la gestió de les emergències a la Catalunya independent

En una interessant i amena conferència sota el títol Les emergències i els bombers en un nou estat, en Daniel Queralt i l’Enric Pous de Bombers per la Independència ens parlen de la complexitat i els reptes que hem d’assumir per mantenir i millorar els serveis de gestió d’emergències en una Catalunya independent.

Xerrada al local d'ANC Terrassa, al carrer del Nord. Foto TxI Xerrada al local d’ANC Terrassa, al carrer del Nord. Foto TxI

En un repàs històric de l’estructuració dels actuals cossos de bombers, ens mostren com Catalunya ha estat pionera a la península alhora de concebre’ls com una veritable estructura d’estat, com un ens integrat i de qualitat al servei dels ciutadans. S’ha fet molta feina, assenyalen, però alhora constaten també l’existència de llacunes que generen preocupació en el sector i que, si no són ateses, poden generar greus mancances en el futur.

Som un referent internacional, afirmen l’Enric i en Daniel, i estem capacitats per oferir uns serveis integrals de gestió d’emergències de primer nivell però per a que això sigui possible de manera òptima cal que ens ho creiem. En l’àmbit de les emergències i la seguretat no es pot improvisar, cal fer molta tasca de prevenció per evitar situacions complexes i grans catàstrofes. Per afrontar el repte de la independència és bàsic apostar amb fermesa per la preparació permanent dels bombers i voluntaris, assumir àmbits tant essencials com la vigilància de costes, actualment en mans de l’estat, aprofundir en la coordinació amb altres professionals, (Mossos d’Esquadra, equips mèdics) i invertir decididament en mitjans i efectius.

Com a resum apunten els principals punts que haurà de contemplar el model d’atenció d’emergències de la nova república:

  • Atenció integral i estandaritzada de les víctimes de sinistres en tot el territori
  • Prevenció
  • Preparació constant i intensiva dels professionals i voluntaris del cos
  • Treball conjunt i coordinat amb cossos de bombers d’altres països
  • Atenció solidària d’emergències i catàstrofes internacionals.

Related Articles

Deixa un comentari