El personal sanitari de Mútua es manifesta aquest dimecres per reivindicar els seus drets laborals

No Comment

Els comitès d’empresa de l’Hospital Universitari Mútua Terrassa, de la Fundació Vallparadís i de Casa Vapor Gran, es concentraran aquest dimecres, a les 11.45 davant la Mútua, a la plaça Doctor Robert, per reivindicar millores laborals i de mesures en l’atenció que presten a la ciutadania.


Davant la situació viscuda a causa de l’estat d’alerta de la covid-19, durant la qual “tothom hem lluitat amb totes les nostres forces contra la covid-19”, i davant la “negativa de l’empresa a sol·lucionar cap de les nostres peticions”, el personal sanitari de Mútua Terrassa convida a participar en una manifestació aquest dimecres 10 de juny, a les 11.45.

A la concentració ja han donat suport diverses entitats locals per defensar la sanitat pública i els “drets del personal sanitari que cuida les nostres vides”, com ara la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública-Marea Blanca, el Consell d’Entitats d’Acció Ciutadana, l’Espai Drets i Prou Barreres, entre altres.

Les reivindicacions plantejades pel comitè d’empresa de Mútua i que estan difonent en una seva circular són les següents:

1.- Els endarrariments del 2015.
 
2.- Pagament de DPO equivalent al 5% de la massa salarial, que no es paga per les retallades.
 
3.- Pels equips de protecció individual, EPI, aptes per protegir-nos durant la nostra feina, sense posar en risc la nostra salut, la dels nostres familiars i la dels pacients que cuidem. 
 
4.- Ràtio de personal adequat per poder donar l’atenció personalitzada que els ciutadans es mereixen.
 
5.- Limitar els contractes brossa, que no permet tenir una mínima estabilitat laboral.
 
6.- Conciliació de la vida laboral i familiar efectiva, no només en teoria.
 
7.- Igualtat de posibilitats per a tothom.
 
Es demana que es portin cartells A3 o A4, silbat per fer soroll, així com mantenir la distància i les mesures de seguretat oportunes.
 

Related Articles

Deixa un comentari