El proper Ple aprovarà per fi el canvi de gestió de l’aigua, amb l’empresa pública ‘Terrassa Cicle de l’Aigua, EPEL’

No Comment

S’eleva al Ple l’aprovació definitiva del canvi a la gestió pública del servei d’abastament d’aigua

Per fer efectiva la gestió pública del servei, es proposa una darrera pròrroga forçosa fins al 9 de desembre de 2018

Activistes de diferents moviments socials celebren l’aprovació de la gestió pública de l’aigua a la ciutat després de tot un cicle de mobilitzacions i lluites. MG

Terrassa serà una de les primeres grans ciutats de l’Estat que remunicipalitza la gestió del servei d’abastament d’aigua, si al Ple ordinari de març s’aprova definitivament el canvi a la gestió pública, formalitzant així una decidida aposta per la gestió municipal directa com a garantia d’un servei públic, eficient, de qualitat, transparent, participatiu, equitatiu i social. L’equip de Govern proposarà al proper Ple Municipal l’aprovació definitiva del canvi del model de gestió actual, mitjançant concessió amb una empresa privada, a la gestió pública, i la creació de l’Entitat Pública Empresarial Local «Terrassa Cicle de l’Aigua, EPEL». També s’eleva al Ple l’aprovació definitiva del Reglament del servei municipal d’abastament d’aigua i els Estatuts de l’Entitat.

La decisió que prengui el Ple pot refermar la voluntat de la majoria del Consistori que el passat 7 de setembre de 2017 ja va aprovar inicialment el canvi de model a la gestió pública, amb el vot favorable dels grups del PSC, de TeC, d’ERC-MES i de la CUP, que sumen 20 dels 27 regidors/es a l’Ajuntament de Terrassa. Després del corresponent període d’informació pública, que va finalitzar al novembre, els serveis municipals han estudiat les al·legacions presentades i han elaborat els informes corresponents, que es presentaran al Ple de març.

L’inici del nou servei

Si el Ple aprova definitivament el canvi, per fer efectiva la gestió pública del servei, caldrà constituir el Consell d’Administració de Terrassa Cicle de l’Aigua, EPEL i donar continuïtat als treballs de preparació del nou servei, com l’adequació de les noves oficines i les eines informàtiques necessàries, i la incorporació a l’Entitat Pública de les persones que actualment treballen al servei de l’aigua a Terrassa.

Està previst que aquests treballs pel traspàs del servei s’allarguin fins a finals d’any, ja que l’Ajuntament vol assegurar que l’inici del nou servei es faci amb totes les garanties, cosa que fa necessària l’aprovació, per part del Ple, d’una darrera pròrroga forçosa. Una pròrroga que es proposa de 6 mesos (com les anteriors), i que serà efectiva per tant fins al 9 de desembre de 2018.

Related Articles

Deixa un comentari