El PSUCviu de Terrassa vol ‘els millors resultats possibles” per Alberto Garzón

No Comment

Encara i no prodigar-se massa públicament, hom vol dir amb nom i banderes, l’organització local del PSUCviu no ha deixat de treballar. Les cares de la militància d’aquest partit, de fet, són prou conegudes. Com a representants d’Esquerra Unida i Alternativa (EUiA), que és l’aliança política dintre de la qual treballen, i en les lluites i mobilitzacions socials totes o quasi que tenen lloc a la ciutat, des de les associacions de veïnals, passant per les lluites en defensa de la sanitat i educació públiques, pel dret a l’habitatge, en el món sindical i altres.

El PSUCviu i EUiA, al mateix temps, han format una coalició estable amb ICV durant els darrers 15 anys. A Terrassa, encara que molta gent ho desconeix, han estat govern durant les darreres legislatures, com a tripartit i bipartit, amb el PSC.

El balanç d’aquest temps és positiu, d’acord amb opinions de responsables de l’organització, i com afirmen reiteradament, tot i apuntant problemes, en els seus documents i declaracions.

D’altra banda, la vinculació orgànica amb el PCE i IU, respectivament, els ha reforçat i donat major perspectiva de futur. El canvi de cicle polític i l’aparició de nous protagonistes, però, està modificant tot l’escenari, tant a l’Estat espanyol com a Catalunya i els Països Catalans, i totes les organitzacions polítiques cerquen i proven noves propostes i models, com a mínim en el llenguatge.

Del cicle electoral iniciat al maig, amb les municipals, passant per les autonòmiques (les darreres?), que acabarà el proper 20 de desembre en sortirà un nou equilibri de forces polítiques, en general, i dintre del camp de l’esquerra en particular.

En aquest punt, la lluita pel lideratge de l’esquerra més enllà del PSOE, a nivell de tot l’Estat, s’està produint molt clarament entre Podemos i IU. En el cas del primer, tot apunta que forjant un perfil més, diguem-ne, moderat, que pugui disputar vot al PSOE; mentre que en el segon, trepitjant l’accelerador més a esquerra.

A Catalunya, però, el joc és tot un altre. Mentre l’espai d’EUiA i PSUCviu no s’eixampla, ans al contrari, l’ascens de Podemos sembla haver-se invertit totalment. La dimissió de Gemma Ubasart i la majoria de la direcció ho va posar en evidència. En el Principat, per tant, tot indica que la recomposició i/o refundació de l’esquerra camina per altres senders.

Enmig d’això, el PSUCviu, com a membre d’EUiA, ha tingut (aquest caràcter forçat és el que es pot deduir de l’anàlisi i opinions) que acceptar un acord in extremis amb la candidatura liderada per l’Ada Colau. Però molt a contracor, al menys de la militància del partit, perquè suposa a la pràctica sumar amb Podemos i no amb IU, a nivell d’Espanya. Fins i tot, es va promoure una campanya dintre d’EUiA de recollida de signatures demanant un referèndum que ratifiqués o no l’acord. Finalment, no ha avançat. Però el desacord queda patent.

La conferència local de l’organització comunista a Terrassa defensà clara i nítidament l’aposta per la refundació de l’esquerra, com a referent del PCE, i declarant compartir el discurs del candidat d’IU a president del govern espanyol, Alberto Garzón. Sense fer cap esment explícit a la candidatura de la dita “confluència” promoguda per l’alcaldessa de Barcelona, però oferint la seva aportació per “refundar a Catalunya, aportant els valors de la nostra cultura plural i unitària, l’esquerra de classe, marxista i anticapitalista, feminista, ecologista, del món del treball i el sindicalisme, l’assemblearisme, la democràcia participativa, el republicanisme federal i el catalanisme popular”.

Pep Valenzuela

Text íntegre del comunicat del PSUCviu-TRS

Ivan Martos, José Maria Martínez, Armando, nova direcció del partit a TRS Foto: PSUCviu Ivan Martos, José Maria Martínez, Armando, nova direcció del partit a TRS Foto: PSUCviu

Aquest Dijous 5 de Novembre, el PSUC viu de Terrassa ha celebrat la seva V Conferència Local.

En aquesta Conferència, l’agrupació ha escollit un nou Comitè Local, amb José María Martínez (sindicalista de 37 anys) com a nou Secretari Polític i Iván Martos (actual coordinador local d’EUiA) com a Responsable d’Organització.

També s’ha aprovat el nou Pla de Treball, on es remarca la importància de potenciar les mobilitzacions socials als barris i recolzar les reivindicacions del teixit social de la ciutat. L’altre objectiu principal que s’ha establert, és generar un espai obert i ample on debatre sobre la política municipal.

El PSUC-viu, referent català del PCE i partit membre d’EUiA, s’ha compromès en aquesta conferència local en treballar per la refundació de l’esquerra, la mobilització social i la unitat popular.

Valorant les properes eleccions generals els comunistes terrassencs compartim el discurs i el projecte del candidat a la presidència Alberto Garzón. El PSUC-viu de Terrassa desitja els millors resultats possibles per a Alberto Garzón i per la Unidad Popular-Izquierda Unida el 20D.

Es valora que després del 20D serà necessari refundar a Catalunya, aportant els valors de la nostra cultura plural i unitària, l’esquerra de classe, marxista i anticapitalista, feminista, ecologista, del món del treball i el sindicalisme, l’assemblearisme, la democràcia participativa, el republicanisme federal i el catalanisme popular.

PSUC-viu de Terrassa

Related Articles

Deixa un comentari