El Sr. Aguado menteix en relació a la Gerència del Parc Audiovidual, denuncia TeC

No Comment

El passat Ple de l’Ajuntament de Terrassa, del 25 de febrer, Terrassa en Comú va realitzar una sèrie de preguntes a l’Equip de Govern sobre la Gerència del Parc Audiovisual. La pregunta formulada pel regidor Xavi Martínez va ser “És cert que es farà un canvi de gerent al Parc Audiovisual i que el/la nou/va gerent serà una persona externa? En cas que així sigui: No hi ha cap persona a la plantilla de l’Ajuntament que pugui assumir aquesta tasca? Quin perfil aportarà al càrrec que no ho tinguem a la casa?”.

A la vista que la resposta que ens va donar el 5è Tinent d’alcalde i President del Consell d’Administració del Parc Audiovisual, Sr. Amadeu Aguado no contestava les nostres preguntes, avui dia 2 de març les hem presentat al secretari de l’Ajuntament per escrit.

El més greu de la situació no és que no es contestessin les preguntes, sinó que un membre del PSC, i per tant, de l’Equip de Govern, tornés a mentir al Ple, el que sembla que és un fet habitual.

El Sr. Amadeu Aguado va donar dues respostes falses:

1) Que no se sabia si la persona que es contractaria com a gerent seria una persona externa per que encara no se sabia qui seria.

2) Que s’havia de fer un concurs públic amb totes les garanties.

Podem afirmar que totes dues respostes són falses, ja que ens consta que l’actual gerent va presentar a una persona el 24 de febrer de 2016, dia abans al Ple, com a la futura gerent del Parc Audiovisual en la seva substitució. Aquesta presentació es va fer tant a les treballadores com a algunes empreses de Parc Audiovisual. Per tant, és impossible que el Sr. Amadeu Aguado, com a President del Consell d’Administració del Parc Audiovisual, no sabés, l’endemà, dia del Ple, que ja estava decidit qui seria la nova gerent del Parc, que era una persona externa, que s’havia presentat el dia abans i que no es faria cap convocatòria pública.

Des de TeC denunciem l’opacitat de l’equip de govern en els processos de selecció d’alts càrrecs de l’administració, fet que impedeix valorar els criteris i intencions sota els quals es substitueixen persones i seleccionen els perfils. També denunciem el costum de mentir al ple davant les preguntes de l’oposició i que aquest costum hagi estat vinculat ja en dues ocasions amb relacions contractuals i laborals amb empreses o persones exteriors a l’ajuntament, fet que agreuja la manca de transparència.
Us adjuntem la transcripció de la resposta del Tinent d’Alcalde Amadeu Aguado i el vídeo del Ple del passat 25 de febrer. (Transcripció vídeo del Ple minut 6:18:25 https://www.youtube. ).

No és un rumor, és veritat el Parc Audiovisual canviarà la gerència, el que passa és que s’ha de fer el concurs, s’ha de fer tot el procediment i estem …no sé si serà en aquesta fase. El Parc Audiovisual és un projecte compartit amb la Generalitat, o sigui té una peculiaritat, és una estratègia de ciutat, és estratègia de país. Entenem Parc Audiovisual com a clúster de l’audiovisual, no com a societat de patrimoni i tornem aquí a barrejar les coses. Entenem Parc Audiovisual com una partida a part que compartim amb la Generalitat, que té un 20%. I en aquesta nova etapa doncs és veritat que, dins el sector, buscar aquest canvi de la gerència. És veritat. Passa que no hi ha res perquè s’ha de fer el procediment adequat”.

Comunicació TeC

Deixa un comentari