Els advocats inicien una campanya per impulsar l’ús de la Llei de Segona Oportunitat

No Comment

Demà dijous, a les 18 hores a la Masia Freixa, el col·lectiu d’advocats inicia una campanya per ajudar a conèixer donar la Llei de la Segona Oportunitat i per impulsar el seu ús. Aquesta llei possibilita les persones físiques i les famílies exonerar-se del pagament de deute que no poden afrontar i a començar de nou.

El tret de sortida de la campanya tindrà lloc amb l’acte a la Masia Freixa, en el qual participaran la Síndica Municipal de Terrassa, Isabel Marquès, el Degà de l’ICATER, Ignasi Puig, la Diputada de la Junta de Govern de l’ICATER, Dolors Teulé, i el coordinador i membre del Grup de Treball de l’ICATER per la Segona Oportunitat, Miquel Ángel Salazar.

La Llei de la Segona Oportunitat és una eina que ha de donar solució a situacions greus de sobreendeutament que impedeixen que moltes famílies puguin portar una vida digna, però malgrat els tres anys de vigència de la llei des de la seva aprovació el 2015, continua essent un mecanisme desconegut per la ciutadania i poc utilitzat en comparació amb altres països que compten amb una legislació similar. Davant d’aquesta situació, l’advocacia catalana considera necessari informar els ciutadans d’aquesta segona oportunitat, que fins i tot podrà comptar amb assistència jurídica gratuïta.

Arran d’aquesta necessària difusió del mecanisme de la Segona Oportunitat, l’ICATER, la Síndica Municipal de Terrassa, Càritas Diocesana, la Fundació PIMEC i l’Ajuntament de Terrassa també estan treballant en la creació d’una Taula transversal de la Segona Oportunitat, que ha de tenir com a finalitat realitzar un seguiment de la divulgació i l’ús d’aquesta eina, així com acollir les diverses mirades amb què s’ha d’aplicar aquesta normativa dirigida a les famílies sobreendeutades.

Related Articles

Deixa un comentari