Els bancs continuen buidant la ciutat d’oficines i caixers

No Comment

L’Associació de Veïns i Veïnes del Pla de Bonaire es queixa del darrer tancament d’una oficina del BBVA a l’Avinguda del Parlament, i com s’està deixant d’oferir un servei bàsic a la gent malgrat els beneficis dels grans bancs.


Miquel Gordillo

El tancament d’oficines bancàries és una situació ja denunciada i estesa des de fa un temps arreu (fa poc vam parlar de la mateixa problemàtica patida a Les Fonts). Després de conèixer la intenció del BBVA de tancar l’oficina de l’Av. Parlament el 18 de juliol, l’AVV del Pla de Bonaire denuncia “les mentides de l’entitat bancària quan afirma que els nostres clients han deixat d’utilitzar el servei presencial i prefereixen la comunicació online per fer les seves operacions bancàries”, resa el comunicat que han repartit pel barri. 

El tancament afecta també els barris de Sant Pere, Can Tusell, Sant Llorenç i Can Roca, a banda del Pla de Bonaire. Per això, ahir dijous tingué lloc una marxa de protesta que va sortir del barri, passant per la central del BBVA a la Rambla, i finalitzant a l’oficina que el banc manté al Portal de Sant Roc. La marxa va ser secundada per la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Terrassa (FAVT) i la Marea Pensionista, entre altres.

contra_ tancament_oficines_bbva La protesta protagonitzada per l’AVV Pla de Bonaire, FAVT i Marea Pensionista, a la seu del BBVA al Portal de Sant Roc. Foto MG

Clam per una “banca pública”

“Volem que les oficines donin un servei públic, i que atenguin les persones que tenen més dificultats”, afirmà Jesús Castillo, en representació de l’associació veïnal. I es referí als més de 15.000 treballadors acomiadats: “els demanem que s’uneixin a nosaltres en les reivindicacions”. Una altre lament són les “comissions abusives” a què sotmeten els bancs als seus clients. “Tot això passa per què no miren els interessos col·lectius, només miren pels seus beneficis: en tot l’any 2020 de la pandèmia van superar els 9.000 milions d’euros”, segons Castillo, tot afegint que “el primer trimestre de 2021, han obtingut uns beneficis de 8.839 milions”, i que amb els tancaments d’oficines i acomiadaments, els bancs s’estalviaran més de 1.500 milions d’euros anuals.

Denuncien sobretot com afecten aquests tancaments a les persones de més de 70 anys, “concretament en el nostre barri superen el 26% dels veïns”, recorda l’AVV. Per la seva banda, el BBVA ha anunciat que només mantindrà només tres oficines a Terrassa.

“Ens han pujat la llum, ens tanquen els CAP, ens privatitzen la sanitat… O reclamem els nostres drets o haurem d’anar a Barcelona a fer una gestió bancària”, lamenta l’AVV i les altres entitats convocants. Durant la marxa, el crit més escoltat fou per exigir una banca pública que reguli el sistema bancari i vetlli pels interessos de les persones. A més de demanar a totes les administracions que s’exigeixi al BBVA i la resta d’entitats bancàries que mantinguin les oficines presencials i els caixers automàtics. “Recordeu quan ens donaven una vaixella per obrir un compte, i ara que tot s’ha de fer pel banc, ens imposen les seves condicions” afegí Castillo.

 

Related Articles

Deixa un comentari