Els centres educatius Crespinell, Lanaspa i Montserrat Roig celebren el Dia Internacional de la Discapacitat al Vapor Gran i amb una marxa pel centre de la ciutat

No Comment
La marxa baixa pel carrer Pau Claris. Foto PV

 

Pep Valenzuela

El dissabte 1 de desembre, al Vapor Gran, també hi va haver celebració. En Toni Garrich i l’Anna Peñalver, directora de Crespinell, s’entrevistaren amb el portaveu de l’associació Prou Barreres! i vicepresident de la Federació d’Associacions Veïnals de Terrassa (FAVT)

Dilluns dia 3 de novembre es celebrava el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat. Els centres educatius Escola cooperativa Crespinell, Escola Lanaspa i l’IES Montserrat Roig van commemorar la jornada amb festa i reivindicació, tot realitzant una «marxa festiva» pel centre de la ciutat, baixant des del carrer del Pantà fins a la Rambla i, després, arribant al Portal de Sant Roc, per després pujar de nou a Pantà.

La marxa recorregué la Rambla. Foto PV

Amb el lema #TOTS3SOMUN, els centres congregaren entorn de 200 alumnes i professorat, que caminaren portant pancartes i vestint disfresses i motius de color, amb batucada i xiulets.

Els centres celebraven també la decisió del darrer Ple Municipal de garantir un local escaient a les necessitats del projecte d’educació inclusiva que Crespinell i Lanaspa, des de fa més de 25 anys, i Montserrat Roig més recentment, van realitzant tot garantint la participació d’infants de l’escola d’educació especial per persones amb discapacitat intel·lectual Crespinell a les aules de l’escola Lanaspa i l’IES Montserrat Roig.

Joan Vila, Toni Garrich i Anna Peñalver a la trobada del Vapor Gran l’1 desembre. Foto PV

El dissabte 1 de desembre, professorat de l’escola Crespinell va participar també en la Fira d’Entitats que es va celebrar al Vapor Gran i que també va posar el focus en el Dia Internacional citat. En aquesta trobada, en Toni Garrich i l’Anna Peñalver, directora de Crespinell, s’entrevistaren amb el portaveu de l’associació Prou Barreres! i vicepresident de la Federació d’Associacions Veïnals de Terrassa (FAVT) tot plantejant enfortir la cooperació entre entitats, concretament donant impuls al projecte citat d’educació inclusiva.

Related Articles

Deixa un comentari