Els criteris de sostenibilitat, qualitat i educació, centren la licitació del menjador escolar, mentre s’estudia la possibilitat de municipalització del servei

No Comment

Una comissió tècnica inicia els treballs d’anàlisi per avaluar la idoneïtat de la municipalització del servei l’any 2023

La Junta de Govern local, celebrada el matí del dia 22 de gener a l’Ajuntament, aprovà l’inici de l’expedient de contractació de la concessió del servei de menjador als centres docents públics d’educació infantil i primària i instituts escola de Terrassa amb criteris de «sostenibilitat, qualitat i educació», d’acord amb la informació facilitada pel gabinet de premsa de l’entitat. Aquesta acció, s’anuncia, és el «primer pas que s’està impulsant des de l’Ajuntament, tant per a la millora del servei de menjador escolar, una prioritat per a l’Equip de Govern, com per a iniciar, en paral·lel, els treballs d’estudi per a la municipalització del servei».

Així, amb aquesta licitació s’inicien els tràmits per atorgar el servei de menjador de les escoles públiques de la ciutat per als dos anys vinents. En aquesta licitació, però, s’inclouran nous criteris d’avaluació per a la millora de les condicions del menjador escolar, com la integració dins el projecte educatiu de l’escola amb visió inclusiva d’educació 360º, més varietat de menús, amb la incorporació de productes ecològics i de proximitat, i millora de la comunicació amb les famílies i de la gestió dels cobraments.

Per a la tinenta d’alcalde de Cicles de la Vida i regidora d’Educació, Teresa Ciurana, «aquest és un dels passos que estem donant per a assolir una millora de la qualitat i l’eficiència d’un servei indispensable per als nostres infants i joves».

En aquest sentit, la comissió de menjadors del Consell Escolar municipal és coneixedora d’aquest procés i ha treballat intensament amb les propostes que el ple de condicions de la licitació ha d’incloure, amb l’objectiu de millora del servei. Aquesta comissió compta amb representants de direccions de les escoles i d’AFAs (Associacions de Famílies d’Alumnes) de la ciutat.

La municipalització en l’horitzó

El Programa de Govern 2019-23 de l’Equip de Govern, en el punt 48.17, preveia, durant el mandat, valorar les diferents opcions de gestió dels menjadors escolars de la ciutat, incloent la possible municipalització, per aconseguir que siguin un espai educatiu dins el projecte educatiu dels propis centres, la millora de la qualitat alimentària, i la promoció del consum de productes de proximitat i de provisió local. Així, amb aquest tràmit d’avui, s’inicia aquest ambiciós objectiu, que pretén, bàsicament, la construcció d’un nou model de servei de menjadors escolars a Terrassa.

Una comissió tècnica, formada per responsables tècnics de l’ajuntament i representants dels grups municipals, treballarà en l’anàlisi de la forma de gestió del servei de menjadors escolars de la ciutat, i s’espera que pugui elaborar un informe preliminar sobre la idoneïtat de la municipalització del servei de menjadors.

«Ens vam comprometre a treballar en valorar la possibilitat que la municipalització fos una de les principals opcions per a la millora del servei de menjador escolar, i així ho estem fent», explica la regidora. «En cap cas – per a Ciurana- estem contradient el que vam proposar, sinó que tot i les traves legals i administratives que ens podem trobar en el camí, creiem que l’estudi en profunditat que la Comissió endegarà serà el pas definitiu per aconseguir el servei de menjador que l’alumnat de la ciutat es mereix».

Si l’informe de la comissió tècnica avala el model de gestió directa, l’objectiu és presentar la proposta per a la municipalització del servei a principis de 2023, per tal que es pugui iniciar a principis del proper mandat.

Related Articles

Deixa un comentari