Els dies 1 i 2 de març se celebra a Terrassa el III Congrés de Drets Humans

No Comment

El Col·legi d’Advocats de Terrassa acollirà aquesta tercera edició del Congrés, on s’abordaran diversos temes relacionats amb els drets humans i socials, i que tindrà lloc al Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica.La Comissió de Drets Humans del Consell de l’Advocacia Catalana organitza els propers 1 i 2 de març el III Congrés de Drets Humans. L’objectiu és el de contribuir a cercar les vies legals per fer efectius els drets econòmics, socials, culturals i ambientals que la normativa nacional i internacional reconeix. Es tracta d’un congrés destinat a l’advocacia i també obert a tota la societat civil per tal de proporcionar-los mecanismes de defensa en relació als drets socials.

Al llarg del congrés hi haurà diferents taules rodones amb experts i tallers pràctics que abordaran la justiciabilitat de diferents drets: el dret a un medi ambient saludable, el dret a l’educació, el dret a l’habitatge o el dret al treball i a les prestacions de la Seguretat Social, entre altres. Hi haurà una ponència inaugural a càrrec del Sr. Mikel Mancisidor, membre del Comitè de Drets Econòmics, Socials i Culturals de Nacions Unides.

L’amfitrió d’aquest Congrés és el Col·legi d’Advocats de Terrassa, comptant amb el treball de la seva Comissió de Drets Humans. La seu prevista és el Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica (mNACTEC), ubicat a la Rambla d’Egara, al centre de Terrassa.

La ponència inaugural, dedicada a la protecció dels drets socials en l’àmbit internacional, anirà a càrrec de Mikel Mancisidor, jurista membre del Comitè de Drets Econòmics, Socials i Culturals (DESC) de les Nacions Unides. També hi intervindran, entre altres, l’advocat terrassenc Josep Jover, especialitzat en propietat intel·lectual i drets d’autor; Emilie Rivas, responsable de Sensibilització i Polítiques d’Infància de Save The Children Barcelona; i Xavier González de Rivera Serra, magistrat del Jutjat Social número 3 de Barcelona.

Inscripcions obertes

Per a més informació sobre els tallers, inscripcions, transport públic/privat i allotjament podeu visitar el següent enllaç: http://www.cicac.cat/2018/01/cicle-sessions-sobre-justiciabilitat-dels-drets-socials

La data límit per inscriure’s al Congrés és el 27 de febrer.

Related Articles

Deixa un comentari