Els municipis de Catalunya donen suport a la campanya per l’acollida de persones refugiades

No Comment

Ada Colau crida a “omplir els carrers de Barcelona” dissabte per reclamar a Europa vies segures per als que fugen de l’horror”.

Un centenar de representants dels ajuntaments de Catalunya donen suport al clam de la campanya ‘Casa Nostra Casa Vostra’ perquè l’Estat espanyol compleixi amb els compromisos d’acollida de persones refugiades.

L’Ajuntament de Barcelona aprova una declaració institucional adherint-se a la campanya i oferint-se per la reubicació directa de persones refugiades entre ciutats amb les que té acords.

Representants dels municipis catalans. Foto Ajt. BCN Representants dels municipis catalans. Foto Ajt. BCN

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, juntament amb un centenar d’alcaldes i representants locals de Catalunya, ha assistit avui a l’acte de suport a la campanya ‘Volem acollir’ que ha llançat ‘Casa Nostra Casa Vostra’, la plataforma que ha organitzat per dissabte vinent una gran manifestació a Barcelona en favor de les persones refugiades, amb la voluntat de ser la més gran d’Europa. La trobada ha tingut lloc a la platja de la Barceloneta, al costat del memorial ‘Som i Serem Ciutat Refugi’, dedicat als morts de la Mediterrània d’aquesta crisi humanitària.

botomalarrassa

L’acte ha servit per donar visibilitat al paper dels municipis en el desenvolupament de les polítiques d’acollida i d’integració de les persones immigrades i refugiades i per reclamar, una vegada més, a l’Estat espanyol que compleixi amb el mandat legal d’acollir i de donar refugi als sol·licitants d’asil als quals es va comprometre davant de la Comissió Europea.

A l’acte hi han intervingut, a més del portaveu de ‘Casa Nostra Casa Vostra’, Rubén Wagensberg, les alcaldesses de Badalona, Dolors Sabaté; de Santa Coloma, Núria Parlon; de Sant Cugat, Mercè Conesa; de les Garrigues, Meritxell Budó; l’alcalde de Sabadell, Juli Fernández, i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. L’Ajuntament de Terrassa ha estat representat per la regidora de Solidaritat i Cooperació Internacional, Maruja Rambla.

Tots els representants municipals han recordat que acollir no és una opció, i que els ajuntaments ja fa temps que ho fan, tot promovent polítiques d’atenció a la diversitat, per a la igualtat i la integració de nouvinguts. Els i les alcaldesses han denunciat també “la incompetència clara de l’Estat” i han assegurat que aquesta actitud d’inacció ha de ser “severament castigada per Europa per la vulneració directa dels drets humans que suposa.

En la seva intervenció, Ada Colau ha recordat que l’Ajuntament de Barcelona ha dit “a tots els organismes nacionals i internacionals on hem anat”, que aquesta política europea “no ens representa”, “que nosaltres no volem mirar cap a l’altra banda perquè més enllà de les competències, nosaltres ens sentim totalment interpel·lats a l’hora d’ajudar els qui fugen de la violència i de la misèria”.

“Barcelona sempre ha alçat la veu contra els incompliments de l’Estat espanyol, que està vulnerant obligacions jurídiques en aquest àmbit”, ha afegit, i ha recordat que també s’ha proposat que siguin les ciutats les que facin directament aquestes reubicacions que no està duent a terme el govern de l’Estat. “Les ciutats sí que podem fer-ho, i volem fer-ho”, ha dit després d’explicar que precisament per a aquest objectiu Barcelona forma part de l’acord ‘Solidarity Cities’, de la qual també forma part Atenes, Amsterdam i Berlín, entre d’altres ciutats.

Colau ha demanat a tots els ciutadans i ciutadanes de Catalunya que el proper dia 18 “desbordin els carrers de Barcelona” en la manifestació convocada per la plataforma ‘Casa Nostra Casa Vostra’, perquè el clam per reclamar vies segures per a les persones refugiades sigui massiu.

Redacció

 

 

Related Articles

Deixa un comentari