Els sindicats de l’Ajuntament critiquen que el govern no els hagi informat de les mesures de desescalada

No Comment

Els sindicats afirmen que aquest no és un cas aïllat i que des de l’esclat de l’emergència sanitària no han rebut informació de les mesures que s’anaven prenent, tot i estar creades les meses de coordinació oportunes.


Les quatre seccions sindicals amb representació a l’Ajuntament de Terrassa, corresponents als sindicats Salt, FeSP-UGT, CCOO i SPL-CME de la policia municipal, han manifestat que l’equip de govern “ens ha mensyspreat”, en referència a les mesures que aquest va anunciar ahir dimecres. L’alcalde Ballart i els tinents d’alcalde Isaac Albert i Marín, van anunciar un seguit de mesures per al procés de desescalada i l’entrada a la fase 1, que implica l’obertura de diversos equipaments municipals, i que afecta els treballadors i treballadores del consistori.

El comunicat de denúncia ha estat signat pels secretaris generals de totes quatre seccions sindicals: Antònia Castillo (Salt), Lluís Ros (FeSP-UGT), Juan Carlos Jiménez (CCOO) i Justiniano Villarán (SPL-CME), als quals no ha agradat una posada en escena que consideren mediàtica, sense informació prèvia als comitès representants del col·lectiu treballador.

Els sindicats afirmen que qualsevol mesura que afecti el personal de l’administració municipal “ha de passar primer per les meses de coordinació i actualització creades amb la part social”. Per això, fan menció a la mesa d’Actualització Organitzativa de l’Estat d’Alarma, i “encara més important”, al Comitè de Seguretat i Salut (CSS), el qual garanteix la viabilitat i seguretat de les mesures proposades.

“No és un cas aillat”

A la vegada, en el seu comunicat, les seccions sindicals alerten que aquest no ha estat un cas aïllat, donat que durant tot l’Estat d’Alarma, han demanat rebre tota la informació que afecti directament al personal municipal, la qual han anat rebent, “en molts casos, tard i sense possibilitat de fer esmenes a decisions preses i fermes”, lamenten.

Com a servidors públics, els sindicats signants exigeixen ser “partícips i no únicament receptors de la informació de les mesures ja preses”. De fet, consideren “injustificable rebre informació amb fets consumats”, i asseguren que volen participar en aquesta situació de crisi sanitària, donat que “som part de la solució”. 

Related Articles

Deixa un comentari