Empenta per dinamitzar el Parc de Vallparadís amb més activitats

No Comment

Nous aires i empenta per al Parc de Vallparadís. El plenari de març aprovà una proposta de TeC, finalment compartida i complementada amb una altra de C’s, per dinamitzar més i millor el Parc de Vallparadís. Un espai urbà natural de referència a la nostra ciutat, que connecta el nord amb el sud, i el primer tram del qual es va inaugurar el 1995. Per això, Xavier Matilla defensa la “necessitat de gestionar la complexitat del propi parc”.

La proposta definitivament aprovada contempla quatre acords: recuperar l’oficina tècnica del parc de Vallparadís, un nou espai web per comunicar a la ciutadania allò que ofereix el parc, o la redacció d’un Pla director (després de 20 anys). A més, es proposa una prova pilot de dinamització a través d’activitats multidisciplinars, amb nous usos, nous perfils d’usuari i franges horàries noves, durant els mesos en què la piscina del parc resta oberta.

L’equip de govern del PSC es quedà sol però en la idea de no recuperar l’oficina tècnica, i va ser l’únic grup que votà en contra en aquesta qüestió. En paraules de Vega, “vostès demanen crear estructures sense fer cap avaluació”. En canvi, Matilla recriminà al govern la seva manca de visió, donat que per fer una “planificació estratègica és necessari comptar amb una oficina tècnica que ho possibiliti”.

Les Fonts i Can Parellada formaran el Districte 7, i crítiques al model territorial

Els barris de Can Parellada i Les Fonts formaran un districte propi, de forma que el ple aprovà la creació del nou Districte 7. L’equip de govern afirma que es tracta d’una reivindicació històrica de les entitats del territori. Així doncs, s’aprovà la proposta plantejada en el darrer ple municipal. La proposta contempla també l’ampliació de l’actual Casal de Can Parellada, que ara esdevindrà centre cívic.

Els grups d’ERC-MES, la CUP i TeC es van abstenir en aquesta decisió, i manifestaren que no ho veuen prou clar. Isaac Albert avisa de que “no són conscients del meló que estan obrint”, en referència a altres reivindicacions de barris que poden produir-se, a més recordà que “la relació entre Les Fonts i Can Parellada és molt poca”. Per part de TeC, Xavi Martínez també indicà que la creació del nou districte no soluciona la realitats d’aquests dos barris, i que s’ha fet sense una “reflexió global de la divisió de la ciutat”.

De fet, l’AV Barri Segle XX ha presentat al·legacions contra la proposta i exhorta al Consell del Districte 3 (on fins ara pertanyen Les Fonts i Can Parellada) a replantejar-se aquesta situació, a la vegada que lamenten que ni tan sols aquest hagi estat informat. Des de l’associació veïnal es convida a altres barris a què també plantegin les seves reivindicacions, i demana que el Segle XX s’incorpori al Districte 1.

Contra la segregació escolar i l’adscripció única a la pública

Les demandes dels pares i mares de l’escola d’infantil i primària El Vallès, que va intervenir en el darrer ple, van aconseguir posar d’acord a tots els grups. Donat que es va imposar l’adscripció a un únic institut públic de la zona, les famílies no tenen possibilitat d’escollir un altre centre públic per als seus nens, i acaben marxant a centres concertats. La conseqüència és que aquesta escola rep cada cop menys inscrits, i s’acaben de tancar línies.
La demanda tracta d’abordar el problema de la segregació escolar, del que sembla que no s’acaba de posar-hi solució des de l’administració. De fet, no és un problema exclusiu, sinó que el pateixen moltes escoles de la ciutat, tal com es reconegué per part de tots els grups.

Miquel Gordillo

Related Articles

Deixa un comentari