En funcionament des d’avui 10 de desembre l’empresa pública que gestionarà l’aigua a la ciutat

No Comment

Una gestió municipal directa com a garantia d’un servei públic, eficient, de qualitat, transparent, participatiu, equitatiu i social. Així descriu l’Ajuntament el nou període que s’ha iniciat amb la nova empresa pública, Taigua, i que gestiona des d’avui l’abastament d’aigua a la ciutat.


Les oficines amb la retolació de la nova empresa pública Taigua s’han inaugurat avui al carrer Societat. MG

De dia històric per a la ciutat s’ha definit el 10 de desembre per part de tothom. Després de 77 anys d’una gestió per part d’una empresa privada, avui s’ha posat en marxa un nou model de gestió, a càrrec de l’empresa pública anomenada Taigua. Les quals per ara, mantenen les seves oficines de cara el públic a la mateixa seu des d’on ho feia fins ara l’empresa Mina, al carrer Societat.

L’alcalde Alfredo Vega, en declaracions davant aquestes oficines, on ara es veu la imatge corporativa de Taigua, ha manifestat: “A partir d’avui l’aigua és de tothom, estem davant de l’expressió de la sobirania popular, de la sobirania legítima, que s’ha manifestat per part d’una part molt important de la composició del ple municipal. Avui consolidem l’aigua com a un dret humà”. En companyia del regidor Marc Armengol, i d’altres representats de formacions polítiques favorables al canvi a la gestió pública, ha afirmat Vega que «creiem que la gestió directa és més eficient, a la vegada que garanteix una millor transparència i control de la ciutadania», les quals ha indicat que serà possible amb l’Observatori de l’Aigua, la qual entra en vigor a partir de l’1 de gener.

L’alcalde Alfredo Vega, acompanyat del regidor Marc Armengol, atén els mitjans davant l’oficina de Taigua.

Davant el mateix edifici, en una presentació adreçada a mitjans de comunicació, que han acudit des de diversos llocs donada la importància de la fita, l’alcalde ha expressat que «aquest fet amplia la sobirania municipal», mentre reconeixia que «no ha estat un procés fàcil», en referència també als litigis que hi ha hagut amb l’empresa Mina. A la vegada, ha afirmat que «servirà per aprofundir en la democràcia en un bé tan essencial per a l’ésser humà»; «avui, després de 77 anys, fem aquest traspàs d’un servei essencial, que es necessita que funcioni les 24 hores del dia i 365 dies, i que la ciutadania no ho notarà», ha expressat Vega.

Vega també ha agraït la feina feta per part d’entitats, ciutadans i el suport polític d’una part important del ple. D’igual forma agraeix els serveis prestats per l’empresa Mina, i afegia que «al segle XXI la ciutadania té unes altres demandes».

Fins ahir diumenge 9 de desembre, Mina havia continuat gestionant el servei d’abastament d’aigua a la ciutat a través de diverses pròrrogues forçoses prèvies a l’entrada en funcionament de la nova empresa municipal. El Ple Municipal va aprovar definitivament la constitució i els estatuts de l’entitat pública empresarial local Aigua de Terrassa EPEL, el 7 de setembre de 2017, amb els vots favorables de PSC, TeC, ERC-MES i CUP, l’abstenció del PDeCAT, i el vot en contra de C’s i PP.

Miquel Gordillo

Related Articles

Deixa un comentari