Entitats ambientalistes i socials, i regidors del Baix Llobregat i del Vallès Occidental acorden crear la Taula del Llobregat

No Comment
Foto de grup de la trobada, al centre cívic President Macià, a Terrassa

Comparteixen la voluntat de confegir un moviment ciutadà ampli que inclogui tota la conca, i que lligui la necessitat d’un riu Llobregat viu amb el moviment social per l’aigua com a bé comú

En una trobada celebrada a Terrassa aquest 16 d’abril es van reunir diversos actors relacionats amb el riu Llobregat convocats per la Taula de l’Aigua de Terrassa i per Prou Sal! per tal de promoure una taula de la conca del riu des de la capçalera fins la desembocadura.

Participaren de la trobada regidors dels ajuntaments de Cornellà, Abrera, Olesa i Rubí, junt amb representants de les entitats Aigua és Vida, Martorell Viu, la Xarxa per una Nova Cultura de l’Aigua (XNCA), Ecologistes en Acció de Catalunya (EEAC), el Grup de Defensa del Ter (GDT), el Moviment Ecologista Sant Feliu (MES), el grup Alternativa d’Unitat Popular (AUP) de Rubí i la Societat Esportiva de pescadors d’ Abrera. També assistiren, per part de l’acadèmia, la Càtedra Unesco de Sostenibilitat de la UPC (CUS) i representants de l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA), a més de dos tècniques de l’Ajuntament de Terrassa.

Després d’escoltar amb atenció les explicacions d’en Christian Morrón, advocat ambientalista, i també un relat sobre com havia anat el procés de constitució de la Taula del Ter, de la mà d’en Jeus Soler, president del Grup de Defensa del Ter (GDT), és palesà la necessitat de repetir l’experiència a la conca del Llobregat, adaptant el procés a la pròpia realitat. Decidim seguir endavant i treballar com a grup promotor d’una Taula de la Conca del Llobregat, tot preveient que comenci a funcionar el proper mes d’octubre, amb l’objectiu d’impulsar-ne la creació a partir de tres grans eixos: Recull de coneixements, mapa dels actors en el territori i pla de treball.

Consideraren que el camí és llarg, però l’objectiu és clar: la creació d’una Taula de la Conca del Llobregat perquè l’aigua d’aquest riu és un bé escàs, però de totes.

Related Articles

Deixa un comentari