Entitats i moviment veïnal, protagonistes del 9è Festival Sopes del Món

No Comment

Un any més, el Festival Sopes del Món ha estat protagonista al barri de Torre-sana, i punt de trobada i d’intercanvi multicultural. L’acte organitzat per l’AVV de Torre-sana,  i ja en són nou anys seguits, es va dur a terme en el matí de diumenge al seu lloc habitual dels darrers anys, al Parc de Gernika del mateix barri. I de nou congregà un munt de gent per tastar les exquisides mostres de sopes de procedències diverses.

Entre els participants, diversos col·lectius que han esdevingut habituals d’aquesta fita. Per exemple, l’Associació Démé d’ajut al desenvolupament a Mali, les associacions de veïns de Xúquer o Can Palet, o l’Associació Coordinadora d’Ajuda Unida ACAU, entre d’altres. També hi havia de noves, com el cas del Banc del Temps o l’AMPA de l’escola Roser Capdevila. El col·lectiu Dones amb Empenta porta participant des de l’inici del certamen, ja fa 9 anys, i “troben que cada cop ve més gent”. La Loli Vargas, cuinera de la sopa de L’associació Abarta, que treballa per les dones en situació d’extrema pobresa al Níger, comentava que “ja portem tres anys venint, i la participació és molt alta”. Per part de la federació d’associació de veïns de la ciutat (FAVT), la Dolors Lledó, autora de la sopa de bolets i farigola, valorava com “de molt èxit, un cop més, aquest punt de trobada”, i el president de l’entitat, el Ramon Clariana, ens recordava que “avui està fent menys calor que l’any passat, i això fa que les sopes entrin molt millor”.

repartint Sopes del Món

L’Oriol Vicente, com a representat de l’AV Torre-sana, destacà que en aquesta edició s’han apujat els col·lectius participants, “fins a 32, amb sopes del Perú, Equador, Colòmbia, República Dominicana, Marroc, Níger o Mali, i com sempre la participació està sent molt alta”. L’any vinent arribarà la desena edició del festival, amb la qual cosa “prepararem una bona celebració.”

Enguany també van ser convidats a participar en el festival diverses entitats ciutadanes i activistes locals, com ara La Plataforma en Defensa de la Sanitat, la Taula de l’Aigua, els Iaioflautes, Prou Barreres o el Casal de la Dona. A la una va començar el tast de les sopes exposades en grans olles a cadascuna de les taules (es repartien gratuïtament entre els assistents). En tres quarts d’hora, totes les sopes, com la de mandonguilles, les de carbassa, l’aiguadito de pollastre del Perú, la sopa mallorquina, el sancocho colombià, o la sopa de fredolics, per posar alguns exemples, ja s’havien exhaurit dels seus recipients. També es van poder tastar d’altres que a títol individual han repetit en anys anteriors, com la de l’Avi Maluquer o la Paquita Camps. Prèviament al tast de sopes, el grup local Treure Ball va posar música i ball per amenitzar el matí. L’acte finalitzà amb repartiment d’obsequis i amb la foto preceptiva de totes les organitzacions, cuiners i cuineres participants.

foto de grup Sopes del Món Representats de les entitats participants al 9è Festival de Sopes del Món (foto: MG)

Miquel Gordillo

Related Articles

Deixa un comentari