ERC i CiU desafien l’hegemonia del PSC local en l’inici de campanya

No Comment

ERC, formació sense representació en l’actual Ple municipal, i el Moviment d’Esquerra (MES) van fer una exhibició de força i ambició en omplir un espai simbòlicament important i que no està a l’abast de tothom, la platea del Principal, el dijous 9 d’abril. Per la seva part, la coalició CiU emulà el PSC fent un bon ple al recinte firal. Tot plegat, anuncis de dura batalla per conquerir una de les alcaldies més importants, per població, del país.

El president nacional d'ERC durant la seva intervenció. Foto PV El president nacional d’ERC durant la seva intervenció. Foto PV

Esquerra i MES han bastit un candidatura potent amb noms de la pròpia cantera i prou coneguts a la ciutat. L’Isaac Albert, alcaldable, ha estat regidor amb responsabilitat de govern i Carme Labòria va deixar abans d’ahir, com qui diu, les responsabilitats de les quals era titular al PSC i, sobretot, al govern municipal. Josep Forn, número tres de la llista, té un important currículum d’activisme social i és actualment director del Centre Cultural. Teresa Ciurana, altra veterana militant local, és una de les cares més conegudes de l’Associació de Mestres Alexandre Galí.

El partit republicà va ser la força més votada localment a les eleccions europees, celebrades ara fa un any, tot passant davant del PSC. El resultat superà qualsevol expectativa pròpia i aliena, tot i el creixement real i les previsions confirmades a les enquestes de la formació durant els darrers anys. Afirmen que aquests resultats no són extrapolables a unes eleccions locals, però sense cap dubte indiquen una tendència clara i col·loquen el partit entre els dos o tres candidats a guanyar els comicis del 24 de maig.

En la seva intervenció, el president nacional d’ERC, confirmà que aquesta és l’aposta del partit. En circumstàncies més difícils, assegurà, com a Sant Vicenç dels Horts (ciutat de la qual és alcalde l’Oriol Junqueres), “on ens deien que era impossible guanyar, vam guanyar”. El secret, declarà, “sumar molta gent”, com està fent també l’organització a Terrassa i evidencia la candidatura.

L’Isaac Albert subratllà el fet de “trobar-nos en un fi d’etapa o moment de canvi”, tant a nivell nacional com local, i considerà que en aquest punt, mentre altres organitzacions estan en procés de baixada l’Esquerra està de pujada i pot “garantir un canvi cultural i de la política”. Per això, emfasitzà, cal tenir una perspectiva i proposta del país, “volem la independència, la sobirania i per això les eleccions municipals seran un moment clau d’acumulació de forces”, sentencià.

El president Mas i l’exregidor Rull van donar suport al candidat de CiU

La presència del president de la Generalitat, Artur Mas, i el considerat segon de CDC, el terrassenc Josep Rull, va posar en evidència la importància que la coalició conservadora dóna a l’aposta per la conquesta de la cocapital vallesana. L’aforament del recinte firal, entorn del miler de persones, demostrà així mateix que convergents i democristians mantenen un públic nombrós i que no renuncien a donar batalla, malgrat la pèrdua de vots a les darreres eleccions i els dolents resultats a les enquestes més recents.

Related Articles

Deixa un comentari