ERC-MES demana al Congrés la supressió de l’addicional 27, limitadora de la sobirania municipal

No Comment
Joan Tardà (esq de la pancarta) i Joan Tardà (esq de la pancarta) i membres d’ERC Terrassa amb membres del govern local i altres regidores participen a la mani per la municipalització de l’aigua el 19 de març. Foto erc-mes

El grup parlamentari d’Esquerra Republicana al Congrés dels Diputats demana, a instàncies del grup municipal d’ERC-Mes Terrassa la supressió de la disposició addicional 27 per suposar un nou atac a la sobirania dels ens locals per decidir els models de gestió futura dels serveis públics.

Un cop desestimada l’esmena a la totalitat al projecte de llei de pressupostos generals de l’estat presentada pel grup d’Esquerra Republicana al Congrés dels diputats, la formació ha treballat tot un ampli conjunt d’esmenes particulars per intentar frenar alguns dels plantejaments preocupants realitzats pel govern espanyol que ataquen, entre molts altres àmbits, directament l’autonomia dels ens locals.

botomalarrassa

Des del grup municipal d’ERC-MES Terrassa hem treballat amb els nostres companys al Congrés espanyol per vehicular una esmena a la supressió a la disposició addicional 27 de “limitaciones a la incorporació de personal laboral al sector públic” per la seva afectació directa a la sobirania i a la voluntat democràtica expressada per la majoria del nostre plenari per treballar per un model futur de gestió directa del servei públic d’aigua.

Tot i que la disposició addicional 27 no impossibilitaria necessàriament l’opció de la gestió directa del servei, la seva aprovació sí que suposaria introduir noves limitacions als processos d’internalització dels serveis, oferint sobretot un augment de la inseguretat jurídica per les plantilles de les empreses els serveis de les quals es volgués municipalitzar.

En si, el text de la disposició addicional mostra clarament la voluntat del govern espanyol de reforçar el model de gestió indirecta dels serveis municipals a través de disposicions incloses a la normativa pressupostària. Com s’expressa per part d’Esquerra a l’argumentari de l’esmena de supressió “Un cop més s’ha demostrat que es posen els interessos de les grans empreses prestadores de serveis per davant de l’interès general”.

El fet que en aquest nou intent, el text no defineixi la condició jurídica i laboral en la qual quedarien els treballadors en cas d’optar per la subrogació o que no s’aclareixi en quins supòsits seria d’aplicació la criticada “tasa de reposición” només referma el convenciment que el govern espanyol vol atacar novament la sobirania municipal en la gestió dels serveis a través de la política de la por, justament, contra el personal que ofereix aquests serveis.

Des del grup municipal d’ERC-MES entenen que aquest nou intent del govern espanyol no ha de limitar la voluntat de l’Ajuntament de Terrassa per decidir lliurement sobre el model més adequat per la prestació dels serveis públics a la nostra ciutat. Tot i així, de rebre els suports necessaris per suprimir la disposició addicional 27, s’evitaria sobretot una intranquil·litat pel futur de la plantilla de Mina absolutament innecessària i que res té a veure amb com s’està i es planteja la gestió futura del servei d’aigua a la nostra ciutat i, com no, també per altres processos de municipalització.

Related Articles

Deixa un comentari