ERC-MES denuncia que “el programa Agents per a la Convivència és només una campanya mediàtica”

No Comment

El grup municipal d’ERC-MES denuncia que la creació d’agents cívics als barris només respon a la voluntat del govern de responsabilitzar la ciutadania davant la seva manca de projecte per solucionar els problemes de la ciutat.


L’Ajuntament de Terrassa ha fet conèixer recentment que torna a posar en marxa el programa d’agents cívics a la ciutat, aquesta vegada amb el nom Agents per a la Convivència, amb la convocatòria de sis places per cobrir tota la ciutat. Una iniciativa ja desenvolupada en el seu dia a Terrassa i que «es va deixar d’emprar davant la seva poca efectivitat», avisa el grup ERC-MES en un comunicat fet públic el divendres 18 de gener.

Davant aquest anunci, l’Isaac Albert, portaveu del grup municipal republicà declarava: «Intentar blanquejar la inoperància del govern sota sis agents cívics és un error irresponsable»

Des del grup municipal d’ERC-MES es denuncia que la mesura és «absolutament oportunista, improvisada i té clares mostres de ser un invent del govern socialista per intentar amagar les seves mancances a l’hora de gestionar les diverses problemàtiques en matèria de seguretat o neteja que viu la ciutat». Pel portaveu d’ERC-MES, el govern ha intentat atribuir en els darrers temps problemes com la gestió de residus a la ciutat exclusivament a la conducta de la seva ciutadania i ara, a escassos mesos de les eleccions municipals, pretén posar figures al carrer que intentin visibilitzar una preocupació o feina que no s’ha fet. Segons Isaac Albert «Intentar blanquejar la inoperància del govern sota sis agents cívics és un error irresponsable».

Des de la formació republicana es recorda que des de fa molt temps, ERC-MES està demanant que l’Ajuntament elabori i aprovi el seu Pla de Seguretat Local, una eina que a més a més de garantir èxits en temes de seguretat, emergències i mobilitat, ajudaria a les diferents àrees de l’Ajuntament a treballar amb transversalitat, previsió i ajustant-se a les demandes i neguits reals de la ciutat i dels ciutadans i ciutadanes. En els treballs realitzats fins al moment per desenvolupar aquest pla mai ha sorgit la figura de l’agent cívic. Tampoc s’han fet consultes a la ciutadania, agents, grups municipals ni serveis municipals, tal com es demanava des de un principi, dades que haguessin ajudat a determinar aspectes i opinions dels ciutadans i ciutadanes que afecten la ciutat quan a seguretat i civisme.

Ara, però, l’Ajuntament crea una figura ambigua, sense un estudi previ i atribuint-los funcions que correspondrien clarament a la policia municipal de proximitat o a inspectors de diferents serveis municipals. Una figura ambigua, gairebé es diria que expressament, per intentar abastar el màxim i amagar una manca de recursos i serveis públics. Pel portaveu republicà: «En comptes d’elaborar projecte, es torna a simplificar i culpabilitzar a la ciutadania a la qui caldrà ensenyar i educar».

Related Articles

Deixa un comentari