Es redueix més de la meitat el diòxid de carboni per la baixada del trànsit

No Comment

Es registra un 57% menys de nivells diaris de diòxid de nitrogen a l’atmosfera al Vallès Occidental, durant la primera fase del confinament, a causa de la reducció generalitzada del trànsit, segons dades de l’Observatori comarcal del Consell Comarcal.


La reducció de la mobilitat durant el període de confinament de la pandèmia de la Covid-19 ha suposat un impacte positiu en la millora de la qualitat de l’aire. La caiguda dràstica de la mobilitat durant la primera fase del confinament ha portat a una reducció generalitzada del trànsit, principal font d’emissió de contaminants a l’atmosfera. Els nivells diaris de diòxid de nitrogen al Vallès Occidental s’han reduït de mitjana a més de la meitat, en un 57%, entre el 14 de març i el 26 d’abril.

Les dades de mobilitat analitzades també apunten que durant la primera fase de confinament entre el 85 i el 95% de la població, va romandre a la seva àrea de residència.

Un informe publicat per l’Observatori comarcal del Consell Comarcal sobre l’impacte de la Covid-19 en la Mobilitat durant l’Estat d’Alarma i la seva repercussió en la millora de la qualitat de l’aire, indiquen una reducció a totes les estacions dels nivells de NO2, en especial a partir del dia 16 de març. A  continuació, mostrem dades de l’informe de l’Observatori, on es poden consultar les dades de diferents estacions:

 

Canvis en la mobilitat a escala local

L’Institut Nacional d’Estadística (INE) ha elaborat un estudi de la mobilitat durant l’estat de l’alarma, en aquest cas a partir de l’anàlisi de les dades de posició de més del 80% dels mòbils presents a Espanya proporcionats per les tres principals operadores. L’INE estima el nombre de persones que surten de les seves llars durant l’horari laboral, així com les àrees de destinació dels desplaçaments, tot en relació amb els fluxos que es produeixen en un dia normal.

Els resultats mostren que entre el 85% i el 95% de la població de la comarca va romandre en la seva àrea de residencia durant la primera fase de confinament. És a dir, només va sortir de la seva àrea de residència entre el 5% i el 15% de la població. En un dia normal, aquesta proporció se situa al voltant del 45%. A l’informe es poden consultar les dades per àrees de mobilitat de la comarca.

Related Articles

Deixa un comentari