Esquerres pel SíSí, 2 novembre a Hostafrancs: 16 punts pel sí, per construir el 9 país!

No Comment

si si per banca publicaS’accelera el procés per la sobirania popular. Persones i organitzacions autodenominats “Esquerres pel SíSí”, entre les quals cares molt conegudes del Procés Constituent, de la CUP, ICV-EUiA, ERC i d’altres forces polítiques, promouen un manifest i coordinació a partir d’un programa bàsic de 16 punts, i convoquen un acte el proper diumenge 2 de novembre al Casinet d’Hostafrancs, a prop de l’estació de Sants.

El 9n cal votar i votarem SÍSÍ. 02 Novembre 2014 18:00 . Casinet d’Hostafrancs

Esquerres pel SÍSÍ celebra el proper diumenge, 2 de novembre el seu acte central de campanya pel 9N.

L’acte se celebrarà al Casinet d’Hostafrancs (c/ Rector Triadó 53, Sants-Montjuïc, Barcelona) el proper diumenge 2 de novembre a les 18h.

Presentarem l’Acte Central demà en roda de premsa davant del Parlament de Catalunya, a la 1 del migdia.si si democracia real

Presenta: Juanjo Puigcorbé

Intervenen:

-David Companyon, diputat al Parlament de Catalunya per Esquerra Unida i Alternativa (EuiA)
-David Fernández, diputat al Parlament de Catalunya per la Candidatura d’Unitat Popular (CUP)
-Teresa Forcades, impulsora de Procés Constituent (PC)
-Néstor Salvador, militant del Sindicat Andalús de Treballadors (SAT)
-Jaume Asens, impulsor de la candidatura alternativa barcelonina Guanyem Barcelona.
-Pau Llonch, activista pel dret a un habitatge digne.
-Guillem Picart, metge i activista per una sanitat pública i de qualitat.
-Maria Oliver, mestra i activista per una educació pública i de qualitat.
-Joan Tardà, diputat al Congrés dels Diputats per Esquerra Republicana de Catalunya (ERC).
-Sara Vilà, diputada al Parlament de Catalunya per Iniciativa per Catalunya Verds (ICV)
-Toni Comín, impulsor de l’Associació Socialisme, Catalunya i Llibertat.
-Isabel Pallarès, militant de la Intersindical – Confederació Sindical de Catalunya (I-CSC)

Es clourà l’acte amb una actuació musical

16 punts programàtics pel SíSí

 1. SíSí per garantir feina, salaris, prestacions i pensions dignes per a totes i tots
 2. SíSí per una democràcia plena i lliure de corrupció
 3. SíSí per aturar els desnonaments i garantir un habitatge digne per a tothom
 4. SíSí per garantir el dret de totes les persones a decidir sobre el seu propi cos
 5. SíSí pel repartiment dels treballs i la riquesa
 6. SíSí per una banca pública i amb control social
 7. SíSí per rescatar les persones i deixar de pagar el deute il·legítim
 8. SíSí per una salut i sanitat públiques d’accés universal
 9. SíSí per un sistema judicial proper, imparcial, gratuït i eficient
 10. SíSí per garantir els drets de ciutadania a tots els que viuen a Catalunya
 11. SíSí per la sobirania energètica, el control dels recursos naturals i una economia ecològica.
 12. SíSí per una economia productiva i solidària al servei de les persones
 13. SíSí per una educació pública, integradora i de qualitat
 14. SíSí per un serveis públics universals
 15. SíSí per un territoris cohesionat amb les infraestructures integrades i equilibrades
 16. SíSí per una participació veïnal que influeixi directament en les polítiques públiques municipals

Manifest

SÍSÍ, construïm el 9 país!

Democràcia, llibertat i justícia social

Les grans mobilitzacions populars que han tingut lloc durant els darrers anys al voltant dels drets nacionals, socials i democràtics han estat claus perquè alguns canvis que fa uns anys semblaven impossibles, ara hagin deixat de ser-ho.

A les massives mobilitzacions impulsades arreu dels Països Catalans durant la darrera dècada pels moviments populars en defensa del territori, en contra de la guerra i en favor de la pau, en defensa dels drets socials i laborals, per un habitatge digne, en defensa dels serveis públics, en defensa de la llengua i d’una democràcia real, s’ha afegit la gran mobilització a Catalunya pel Dret a Decidir i per la Independència, que ha obert les portes a un canvi de model polític, social i econòmic profund.

Aquesta mobilització popular s’ha trobat amb la tossuda negativa de les institucions espanyoles (amb el suport de les oligarquies espanyola i catalana) a adequar la legalitat a la reivindicació d’autodeterminació. Negativa que prové, sobretot, de les potencialitats emancipadores que el procés sobiranista de Catalunya conté en si mateix.

Els sectors que estan provant d’impedir el procés i el debat que comporta tenen en comú la seva proximitat amb el poders econòmics i financers espanyols i catalans. Són els seus agents els qui l’estan intentant aigualir o fer descarrilar a través de propostes de reformes, dilacions o terceres vies, amb l’objectiu de guanyar temps i intentar un nou pacte entre elits que permeti mantenir l’statu quo actual.

Per això, organitzacions, entitats i persones a títol individual hem decidit posar en marxa la campanya de les esquerres pel SíSí. Entenem que el procés endegat pel poble a Catalunya els darrers anys concentra molts elements de ruptura amb el règim sorgit de la transició i obre el camí a una República Catalana Independent  que desenvolupi a bastament una democràcia de contingut econòmic, polític, cultural i social.

Tenim davant nostre una oportunitat i, a les nostres mans, una eina molt potent per a la construcció d’un país governat per la majoria i al servei de la majoria, acabant amb el règim d’una minoria adinerada i corrupta que només vetlla pels seus interessos. Podem construir un país que garanteixi uns sistemes educatiu i sanitari públics i de qualitat, el dret a l’habitatge, a les pensions públiques i a un lloc de treball digne. Un país que protegeixi el territori i promogui la cultura i on no tinguin cabuda les discriminacions per qüestions de gènere, d’orientació sexual, d’origen o de qualsevol altra mena.

Tot això serà possible a través de mantenir i augmentar la mobilització social enfront les retallades dels governs català i espanyol, sumant el màxim d’organitzacions, entitats i persones de l’esquerra social i política a aquesta aposta clara per la ruptura democràtica per tal d’assegurar aquesta transformació en l’actual moment històric. Al mateix temps, haurem de mobilitzar-nos per exigir que es dugui endavant la consulta tant sí com no el 9N obeint la voluntat popular, per damunt de les imposicions de l’estat.

Cridem doncs a tots els sectors, organitzacions i persones que vulguin construir un futur de justícia social i llibertat a sumar-se a la campanya pel SíSí.  Per un SíSí que entén la independència com a eina per a la construcció d’un futur superador de totes les desigualtats i les injustícies.

Llista d’entiats i col·lectiu adherits:

Col·lectiu Drassanes; Lluita Internacionalista; En Lluita; Sectorial de Fet nacional d’ICV; Sectorial de Política Lingüística d’ICV; CUP (Candidatura d’Unitat Popular); I-CSC (Intersindical); SEPC (Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans); MDT (Moviment de Defensa de la Terra); Alternativa Verda; Comissió Independentista de Badalona; L\’Aurora (organització marxista); Procés Constituent; Treballadors per la Independència – ANC; Veïns per la Independència – ANC; ERC (Esquerra Republicana de Catalunya); l\’Esquerda; Centre Obrer Instructiu d’Unió Republicana; ICV-Conca de Barberà; Ara o Mai; Catalunya Diu Prou; CADCI; Nova Esquerra Catalana Camp de Tarragona; Gossos; Assemblea de la CUP de Torroella de Montgrí; JERC (Joventuts d\’Esquerra Republicana de Catalunya); FUNDACIÓ RANDA – LLUÍS M. XIRINACS; Acció Cultural de Celrà ; Alerta Solidària; Grup Promotor local Procés Constituent ; Grup Promotor local Procés Constituent Sta. Coloma de Cervelló; Assemblea d\’Estudiants de Filologia Catalana – URV; CORRENT ROIG; Coordinadora Obrera Sindical (COS); ARA Sant Quirze del Vallès per Catalunya; DIVERSIA Grup d\’estudis i acció intercultural; Center Rubinenc d\’Alternatives Culturals (CRAC – Casal Rubí); Associació Socialisme, Catalunya i Llibertat; Casal Popular el Rostoll; Alternativa Ciutadana de Rubí (ACR); Federació d\’ Entitats de la Mediterrània (F.E.M.); Estat Català; C.C.S.I.(Comitè Català de Solidaritat Internacionalista).; Socialisme per Catalunya; Casal Argentì de Barcelona; L\’Eina, l\’espai jove de la I-CSC; ARRAN Granollers; ARRAN Granollers; Arran Cambrils; Casal Popular de Cambrils; Joves d\’Esquerra Nacionalista-PSM; Partit Socialista de Mallorca-Entesa (PSM); Entesa d\’Eivissa; Compromís per Cerdanyola; Arran Reus; Arran Cerdanyola; Ateneu Layret; CUP Montcada i Reixac; Bloque Nacionalista Galego (BNG) de Catalunya; Arran Girona; Casal de Joves 4 Rius – Girona; Ateneu Arbocenc; Arran Badalona; Solidaritat Catalana per la independència – Terrassa; Joves per la Independència – Terrassa; Colla Bastonera de Gràcia Cop A Cop.

Related Articles

Deixa un comentari