Esther Vivas: El negocio de la comida. ¿Quién controla nuestra alimentación?

No Comment

El_negocio_de_la_comidaEl negocio de la comida. ¿Quién controla nuestra alimentación?
Esther Vivas
ISBN: 9788498886276
Año Publicación: 2014
páginas: 216
PVP: 17 €

L’objectiu d’aquesta obra és descobrir i analitzar les entranyes del sistema agroalimentari, entrar en els interiors més profunds de l’agronegoci i els supermercats, armar-nos de dades i exemples. Per què els aliments recorren milers de quilòmetres del camp al plat? Per què en 100 anys ha desaparegut el 75% de la diversitat agrícola? Per què ni ha fam en un món on es produeix més menjar que mai? Per què som ‘addictes’ al menjar escombraria?

Analitzem les causes de la fam, els mecanismes que permeten l’especulació alimentària, la ‘febre’ per la terra, els vincles entre pobresa i alimentació, la connexió entre agricultura industrial i canvi climàtic, la invisibilitat de les camperoles, l’impacte dels transgènics, les conseqüències d’allò que mengem en la nostra salut, els motius d’una alimentació ‘enganxada’ al consum de carn, entre d’altres temes. Destapar el que no els interessa que veiem.

Però aquest llibre no vol quedar-se en la crítica sinó dotar-nos d’informació comprensible i valuosa per extreure conclusions i passar a l’acció. Una obra que és un crit contra la resignació i per a no claudicar. Una crida a demanar-nos e indagar. Una apel·lació a la revel·lia i al compromís.

Entrevista amb Esther Vivas:

http://www.ara.cat/especials/productesdelaterra/Lalimentacio-mans-dun-grapat-dempreses_0_1237076300.html

Related Articles

Deixa un comentari