Estudiants de la UPC creen un sistema que millora l’arribada de les ambulàncies als domicilis

No Comment

El 30% de les adreces que faciliten els usuaris quan demanen una ambulància generen errors als navegadors dels vehicles i a GoogleMaps, segons l’empresa IDEALMEDIC S.L.

La proposta presentada per tres alumnes de Telecomunicacions en Sistemes Audiovisuals va resultar guanyadora  en un concurs per millorar el temps d’arribada de les ambulàncies al lloc on se les necessita.


Tres estudiants del grau d’enginyeria en Telecomunicacions en Sistemes Audiovisuals de l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT) han creat un sistema que permet detectar els errors i direccionar correctament les ambulàncies al seu destí, millorant així l’efectivitat dels primers auxilis i guanyant un temps molt valuós en el trasllat del pacient a un hospital, segons ha comunicat l’UPC-ESEIAAT.

Alex Bru, Pau Maza i Manel Salvador tenen 21 anys i són estudiants del grau d’enginyeria en Telecomunicacions en sistemes audiovisuals a l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT). Formen part del programa UPC Empren Terrassa, que tutoritza idees d’empresa als estudiants de la Politècnica, i que recentment han participat en el Hackaton Hack&Health que va organitzar fa uns dies l’Ajuntament de Terrassa. En aquest esdeveniment, els participants havien d’aportar solucions per millorar el temps d’arribada de les ambulàncies al lloc on se les necessita. El repte el va proposar l’empresa d’assistència mèdica a domicili IDEALMEDIC S.L., i la proposta dels tres estudiants de la UPC a Terrassa va resultar guanyadora.

D’esquerra a dreta, Àlex Bru, Manel Salvador i Pau Maza, els tres estudiants de la UPC a Terrassa creadors del sistema que millora la ubicació dels domicilis per a les ambulàncies. Foto UPC-ESEIAAT

I és que, segons dades de l’empresa IDEALMEDIC S.L. el 30% de les adreces que faciliten els usuaris en el moment de demanar una ambulància contenen errors que provoquen imprecisions en els navegadors d’a bord. Tanmateix, en molts casos el navegador mòbil de l’ambulància vinculat a GoogleMaps no ofereix correctament la ubicació del domicili al conductor del vehicle i es perd un temps molt valuós per a l’atenció urgent del pacient.

Pau Maza, un dels tres estudiants creadors del sistema, explica que “es tracta d’un software que conté, en primer lloc un algoritme netejador, que actua sobre les dades facilitades per l’usuari eliminant la informació que el navegador no necessita, de manera que la petició d’informació arriba més correcta a GoogleMaps. Després hem programat uns filtres que verifiquen instantàniament els paràmetres de l’adreça. Així, el navegador que fa servir l’ambulància vinculat a GoogleMaps, serà molt més eficaç”, argumenta l’estudiant.

Segons afirma Alex Bru, “amb el nostre sistema les ambulàncies guanyaran un temps preciós per poder arribar abans al lloc on es troba el pacient i per tant el percentatge d’errors disminuirà dràsticament”, afirma l’Alex Bru.
El software que han creat aquests tres estudiants de l’ESEIAAT es va desenvolupar en les 17 hores que va durar la Hackaton. “Ara estem treballant per fer alguns retocs i deixar-lo totalment enllestit a principis d’any”, remarca Manel Salvador.

Deixa un comentari