Èxit de les concentracions contra les llistes d’espera a tot el país, també a Terrassa

No Comment
Pancartes denunciant que les llistes d’espera maten davant Mútua de Terrassa. Foto PV

Denunciant que les llistes d’espera a la sanitat maten, més d’un centenar de persones es concentrà ahir, dijous 25 de gener, davant l’Hospital Universitari Mútua de Terrassa, al mateix temps que en altres 13 centres sanitaris de Catalunya i en molts altres, fins a 13 comunitats autonòmiques. Va ser una convocatòria en el conjunt de l’Estat, de la Coordinandora Anti-privatització de la Sanitat Pública (CAS), amb suport de la Marea Blanca de Catalunya, i a Terrassa la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública (PDSP), amb suport de la Federació d’Associacions Veïnals, l’organització de Iai@flautes, el comitè d’empresa de Mútua de Terrassa i de l’Hospital de Terrassa.

Després de la lectura del manifest unitari, prengueren la paraula treballadores de l’Hospital, membres de la PDSP, de Iai@flautes, de la FAVT i algunes ciutadanes afectades pel temps d’espera i que denunciaren el seu cas.

Mentre una treballadora de l’Hospital de Terrassa denunciava la notícia apareguda en un diari local informant d’una suposada disminució de les llistes d’espera, que no seria més que «propaganda» de Mútua, algunes de les persones concentrades recordaven que també ara fa poc, aquesta mateixa empresa, que combina amb sucosos beneficis econòmics activitat privada i concert públic, havia rebut fa poques setmanes un premi de responsabilitat social corporativa. Una notícia, aquesta, que fou publicada just en els dies de major col·lapse al servei d’urgències. Un col·lapse, d’altra banda, que, segons el comitè d’empresa, és permanent, durant tot l’any.

En la seva intervenció, la Núria Martí, de la PDSP, recordà que fa temps que es treballa en l’organització en defensa de la sanitat pública i de les usuàries afectades per tots els problemes derivats de les retallades en salut pública, que no s’han revertit ni molt menys. Convidà a assistir-hi a les trobades de la Plataforma, tots els dimecres, a partir de les 18 hores, al local de l’associació veïnal del Cementiri Vell, al carrer Santiago Rusiñol 2.

Related Articles

Deixa un comentari