Favt: Perill d’aprovació de les Ordenances passant totalment per sobre l’opinió ciutadana

No Comment

L’Ajuntament podria aconseguir avui passar totalment per sobre de l’opinió ciutadana si és que s’aprovessin les Ordenances municipals en el Ple que reuneix aquesta tarda. Això implicaria “una “participació zero” sense precedents a la nostra ciutat. Fet amb gravíssimes conseqüències perquè contribuiria a un major allunyament de la ciutadania vers els polítics de la nostra ciutat”.

Aquesta és l’alerta i advertència que fa la Federació d’associacions veïnals egarenca avui, dia 5 de novembre de 2015, poques hores abans de la realització del Ple especial convocat precisament per al debat i aprovació de les dites Ordenances.

Això, tan sols pocs dies després que la mateixa entitat denunciava la manca de voluntat democràtica de l’actual equip de govern local, materialitzada en el fet de convocar la constitució dels Consells de Districte quan encara no està aprovat el Reglament de Participació Ciutadana que fa més d’un any s’havia debatut, al qual el moviment veïnal i altres entitats ciutadanes havien donat el vist i plau, i que el mateix govern dirigit pel mateix alcalde i partit s’havia compromès a aprovar en primera instància.

Text íntegre del comunicat de la Favt:

PARTICIPACIÓ ZERO DE LA CIUTADANIA DE TERRASSA EN L’ACTE D’APROVACIÓ DE LES ORDENANCES FISCALS PER L’ANY 2016, PREVISTA AL PLE MUNICIPAL EXTRAORDINARI DE DEMÀ DIJOUS 05 DE NOVEMBRE.

La FAVT alerta de què la suspensió, el mateix dilluns i per motius meteorològics, de la sessió dels Consells de Districte en la qual s’havien de presentar i debatre les Ordenances Fiscals 2016. Aquesta cancel·lació combinada amb el manteniment de la convocatòria del Ple Extraordinari Municipal de demà dijous 05 de novembre, on hi ha previst aprovar aquestes mateixes Ordenances, originaria un fet insòlit a la nostra ciutat. Fet que esdevindria un atac directe al concepte de Participació Ciutadana i que argumentem a continuació:

Si els polítics que formen el Ple Municipal a Terrassa aprovessin un assumpte tan important, com és el de les Ordenances Fiscals, sense que els Consellers de Districte (els quals també representen als ciutadans) haguessin pogut conèixer o, si més no, com a mínim debatre, això es traduiria automàticament en una “participació zero” sense precedents a la nostra ciutat. Fet amb gravíssimes conseqüències perquè contribuiria a un major allunyament de la ciutadania vers els polítics de la nostra ciutat.

La FAVT plantegem aquests arguments al nostre alcalde i a totes les regidores i regidors que formen part de l’actual Ple Municipal terrassenc i els demanem:

Si us plau, prengui’ls en consideració, valorin i actuïn en conseqüència, guiats, no tant per l’interès polític, sinó per la necessitat de creure i fomentar la participació de les ciutadanes i ciutadans, dels quals no han d’oblidar en son els representants!!!

Junta FAVT

Terrassa, 04 de novembre del 2015

Related Articles

Deixa un comentari