Festa gran a la Maurina per celebrar aquest cap de setmana la cloenda dels 10 anys de Pla de Barris

No Comment


Ajuntament i Generalitat han invertit, al 50%, un total de 16 milions d’euros

Les places de l’Assemblea i de la Maurina acolliran aquest cap de setmana els actes de cloenda del Pla de Barris, un projecte d’intervenció integral que es va iniciar l’any 2008 i que ha finalitzat el 31 de desembre de 2018, coincidint amb la conclusió de la darrera pròrroga que l’Ajuntament havia demanat a la Generalitat. Ambdues administracions s’han fet càrrec, al 50%, de la inversió realitzada, que ha estat de 16 milions d’euros. Al llarg d’aquests 10 anys, s’han desenvolupat projectes urbanístics, programes de caràcter social i de rehabilitació de comunitat de veïns i veïnes, que han generat una transformació urbanística, social i econòmica de la Maurina.

Les activitats programades estan protagonitzades per aquelles entitats i associacions que han treballat, conjuntament amb l’administració, per contribuir a millorar el barri i dotar-lo d’una major cohesió social. La jornada de dissabte s’ha reservat per a un públic més juvenil, ja que aquest ha estat un dels col·lectius més actius en els deu anys d’actuacions. Al matí, hi haurà una sessió de contes a la Biblioteca del Districte 4 i l’exposició “Pla de barris de la Maurina. L’abans i l’ara del nostre barri”. A la tarda, hi haurà actuacions de Diables de la Maurina i del grup de batucada So-m Maurina. La jornada clourà amb l’actuació del grup musical de versions Hokele, prevista per a les 20 h, a la plaça de l’Assemblea.

Visita al nou equipament de la plaça de la Maurina

El programa de diumenge se centralitza al nou equipament, situat a la plaça de la Maurina, que podrà ser visitat pel veïnat. La jornada s’iniciarà amb una xocolatada popular, organitzada per la Fundació Maria Auxiliadora, i continuarà amb els Diables de la Maurina, el ball de Gegantons de l’AMPA de l’escola Roc Alabern i del grup de batucada So-m Maurina. A les 12,30 h s’iniciaran els parlaments, que aniràn a càrrec de l’alcalde, Alfredo Vega, i d’un representant de la conselleria de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat. Després de la visita al nou edifici, es projectarà el reportatge, protagonitzat pels veïns i veïnes del barri, sobre els 10 anys del Pla de Barris.

En aquesta jornada de portes obertes, els veïns i veïnes del barri també podran visitar les exposicions “A la nit vam construir les cases”, una videoinstal·lació de l’artista i director de cinema Claudio Zulian, i “Transformacions. La Maurina”, dels fotògrafs Miquel Badia i Rafel Casanova.

Més informació i el programa d’activitats a https://www.terrassa.cat/ca/plalamaurina

Related Articles

Deixa un comentari