Formació sobre la LAU i els drets dels llogaters dissabte a l’Ateneu Candela

No Comment

El Sindicat de Llogaters organitza un taller formatiu gratuït i obert a tothom, adreçat a persones que viuen de lloguer i vulguin estar informades dels seus drets com a llogateres.


Aquest dissabte 16 de febrer es parlarà sobre drets dels llogaters. Serà de la mà del Sindicat de Llogaters de Terrassa, col·lectiu que organitza una formació sobre la Llei d’Arrendament (LAU) i eines d’organització i pressió dels llogaters. La formació tindrà lloc a l’Ateneu Candela (carrer Montserrat, 136), des de les 10 a les 14 hores, i està orientada a tots els llogaters que vulguin informar-se sobre com funciona l’esmentada Llei d’Arrendaments.  El taller està organitzat conjuntament amb els sindicats de Barcelona, Sant Cugat Sabadell i Rubí.

La formació estarà impartirà per Laura G.De Paoli, advocada del Sindicat de Llogaters, que parlarà dels diversos aspectes de la LAU: durada dels contractes, renta segons legislació, reparacions i obres, cessió i sublloguer, pròrrogues, fiances i indemnitzacions, entre d’altres.

El taller està destinat a persones que viuen de lloguer i és gratuït i obert a tothom. Després del taller es farà un dinar popular que té un cost de 5 €. Per assistir al dinar cal inscriure’s a sindicatllogaterestrs@gmail.com.

Sindicat de llogaters

El col·lectiu s’autodefineix com “un grup de veïns i veïnes de Barcelona que volem impulsar un sindicat de llogaters i llogateres a la ciutat per la defensa del dret a l’habitatge i un lloguer assequible, estable, segur i digne”. El Sindicat neix com una “iniciativa transversal però amb una clara consciència política i col·lectiva”, la qual pretén aglutinar “els i les veïnes que vivim o volem viure de lloguer, tant a habitatges del mercat privat com públics, per reivindicar conjuntament els nostres drets i incidir a tots els àmbits administratius i de govern”.

L’objectiu del Sindicat de Llogaters és que, “a través de l’organització i la mobilització, donar resposta a les demandes creixents al voltant del lloguer mitjançant serveis d’assessorament que ens apoderin sobre els nostres drets i deures i sobre les condicions contractuals dels nostres lloguers (temporalitat, fiances, obres, condicions d’habitabilitat, manteniment, clàusules, etc.)”. El col·lectiu també vol incidir en qüestions de caràcter més general com la Llei d’Arrendaments Urbans (LAU) o el desenvolupament de mesures legislatives pel control i la limitació dels preus del lloguer.

Related Articles

Deixa un comentari