Gran cassolada i indignació pels empresonaments polítics de Cuixart i Sànchez

No Comment

cassolada raval 16 oct

Pocs minuts després que des de l’Audiència Nacional es decretés presó sense fiança per Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, presidents d’Òmnium i l’ANC, molta gent a Terrassa i arreu del país s’ha llançat indignada a fer sentir la seva veu per rebutjar aquestes detencions. L’entrada a presó dels dos Jordis es considera un acte repressiu contra la societat civil, i perpetrats per un règim caduc. El delicte que se’ls imputa és del de sedició, de forma que la jutgessa Carmen Lamela fa responsables als representants de les dues entitats sobiranistes de les concentracions del passat 20 de setembre, quan, segons resa l’auto emès per la magistrada, aquests varen encoratjar la gent per impedir el registre de seus de la Generalitat que la Guàrdia Civil duia a terme el dia esmentat. A hores d’ara, Cuixart i Sànchez vencaren la seva primera nit a la presó de Soto del Real.

Crits de “Llibertat de presos polítics” i “Independència”

A les 22 hores s’havia llançat la consigna de protestar sorollosament amb una cassolada. Aquesta ha estat massiva i s’ha sentit molt més forta que les de dies enrere, abans de celebrar-se el referèndum de l’1-O. A la mateixa hora, la crida feta per ANC i Òmnium a concentrar-se davant l’Ajuntament, ha aplegat de seguida una munió de gent, més de 300 persones, que han convertit el Raval en una olla a pressió, amb una forta cassolada i escridassada contra aquesta acció repressiva. Malgrat la immediatesa de la convocatòria, molta gent ha anat afegint-se al Raval, on s’han sentit de nou clams per la independència, “Llibertat presos polítics” o “Fora fora la bandera espanyola”.

Després de quasi una hora ininterrompuda de protestes i cassolada col·lectiva, membres locals d’ANC i Òmnium, han recordat l’atemptat a la democràcia que suposen aquestes detencions dels Jordis i contra la llibertat, tot remarcant que es tracta dels “primers presos polítics del segle XXI a la UE”. A la concentració també han estat presents els membres dels grups municipals d’ERC, MES, CUP i PDeCAT.

Demà seguiran les convocatòries de protesta: a les 12 hores, es fa una crida a fer aturades en els llocs de treball; a les 19h de la tarda, tal com han indicat també, concentració silenciosa davant de les seus delegacions del govern espanyol a Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona.

Les convocatòries per avui dimarts a Terrassa són:

  • 12h Concentració davant l’Ajuntament de Terrassa
  • 19h Se suspèn l’assemblea oberta prevista a la Plaça Catalunya
  • 19h Concentració davant l’Ajuntament. Amb cassoles, xiulets i tot el que faci soroll
  • 20h Manifestació

Related Articles

Deixa un comentari