Habitatge Terrassa presenta nous models d’accés a l’habitatge en una xerrada al Districte 4

No Comment

habitatge terrassaL’objectiu és potenciar les alternatives a la propietat i el lloguer tradicional i donar resposta a l’elevada demanda actual

Habitatge Terrassa organitza demà dimecres, a les 18 h, al Centre Cívic Maria Aurèlia Capmany (av. d’Àngel Sallent, 55), la jornada ‘Dona una nova vida a l’habitatge’ per proposar i debatre nous models que es desmarquen de la tradicional compra o lloguer. La situació de l’habitatge a la ciutat posa de manifest la necessitat de trobar nous mecanismes que facilitin l’accés a l’habitatge a la població en general.

És per això que el nou programa de Mobilització d’Habitatges Buits, impulsat per l’Ajuntament de Terrassa, juntament amb la Societat Municipal d’Habitatge de Terrassa, vol facilitar l’accés a l’habitatge mitjançant diferents models que facilitin la revitalització del parc d’habitatges en desús.

botomalarrassa

La xerrada, que s’emmarca dins el Pla de barris de la Maurina, posarà a disposició dels assistents informació sobre els diferents models estudiats des de l’Ajuntament i com es pot accedir a ells:

-Masoveria urbana: els propietaris fan una cessió d’ús del seu habitatge, que necessita ser reformat per poder obtenir les condicions mínimes d’habitabilitat, i els nous usuaris n’assumeixen les obres de rehabilitació i manteniment acordades a canvi de viure-hi durant el temps acordat.

-Cohabitatge: una cooperativa compra un edifici o habitatge i en cedeix l’ús dels espais per un temps indeterminat als seus membres. Pot ser un cohabitatge intergeneracional o sènior, compartint espais en comú com el menjador, les rentadores, les terrasses, etc. Aquest model està dirigit principalment a persones grans que no volen viure soles y volen formar part d’una comunitat.

-Borsa de mediació de lloguer social: gestió del lloguer d’un pis de propietat privada, a través d’Habitatge Terrassa, amb persones inscrites a la borsa de mediació de lloguer.

-Cessió d’ús: Cessió de la gestió i ús d’un habitatge per un període superior a 10 anys, en què Habitatge Terrassa es responsabilitza del llogater i el cobrament de les mensualitats. A canvi el propietari rep un una quantitat econòmica equivalent a un lloguer tou.

Els nous models d’accés a l’habitatge estan pensats per a un ampli ventall de població de Terrassa, ja siguin persones que volen treure rendiment d’un habitatge buit, com persones que necessitin accedir-ne a un amb unes condicions diferents de les establertes tradicionalment.

Aquesta és la primera acció informativa del programa de Mobilització d’Habitatges Buits, posat en marxa arran d’una proposta de resolució presentada al Ple de Febrer de 2016. L’objectiu és que aquesta xerrada esdevingui itinerant i es pugui oferir a tots els districtes de la ciutat. El programa també contempla la creació d’una borsa de propietaris i una borsa de masovers urbans, que se sumarien a borsa de mediadors de lloguer social, creada el 2016, i que ja compta amb un total de 624 persones inscrites com a demandants d’un lloguer social.

Related Articles

Deixa un comentari