Hipoteca i lloguers, emergència davant la crisi sanitària. La PAH publica guies i documentació informant què fer

No Comment

La Plataforma de persones Afectades per la Hipoteca (PAH) ofereix ajuda a les persones que, com a conseqüència de la crisi i efectes de la situació d’alarma sanitària, tinguin problemes amb el pagament de l’habitatge, ja sigui hipoteca o lloguer. La PAH ha publicat un parell de guies i documentació útil. Així mateix, manté oberts telèfon i adreça electròniques de contacte. A continuació publiquem la informació apareguda a la pàgina web de l’entitat.

El 2009 la PAH ens vam organitzar per a donar resposta als milers de famílies que a causa de la crisi econòmica no podien continuar pagant la seva quota hipotecària. Enfront de la diferent consciència implantada pels bancs i polítics vam poder trencar la mentida i destapar que la situació que vivien milers de famílies era deguda a l’especulació i males polítiques d’habitatge, que van encaminar les famílies a hipotecar-se per accedir a un habitatge. Durant aquests anys ja no només assessorem sobre la problemàtica de les hipoteques sinó que també ho fem en lloguers i en ocupacions. Ens hem tornat expertes defensant el dret a l’habitatge, ja que l’accés a ella no ha millorat. Des del 2014 estem assessorant sobre la problemàtica del lloguer i promovent lleis perquè l’habitatge sigui un dret per a totes.

El 2020, amb la crisi sanitària de la COVID-19, des de la PAH també donem resposta -com portem fent aquests 11 anys- a totes aquelles famílies que es troben amb dificultats per a continuar pagant el seu habitatge. Així que, d’una banda, si et trobes en aquesta situació, el primer que has de saber és que no estàs sola.

Al llarg d’aquests dies, i davant les noves mesures del Govern per fer front a la crisi de la COVID-19, hem fet resums, guies i documents útils per a fer-les efectives.

? Kit lloguers COVID-19: Guia i documents útils per a fer efectives les mesures

Els documents que has de llegir per a defensar els teus drets, són:

Llegeix l’entrada completa sobre les mesures del Govern en matèria de lloguers aquí.

? Resum Moratòria hipotecària COVID-19 i Document Útil per a sol·licitar-la al teu banc:

Hem creat a la nostra pàgina web un resum sobre l’àmbit d’aplicació, així com els requisits per a acollir-se a la moratòria hipotecària. Consulta-ho aquí.

Descarrega també el document útil per fer-la efectiva davant la teva entitat bancària.

Taller online explicatiu de les noves mesures

El passat 7 d’abril vàrem fer un taller en online explicatiu sobre les noves mesures del Govern i vam presentar els documents útils.

https://youtu.be/FSR4wvMtFLI

Contacta’ns

Hi ha centenars de PAHs a tot l’Estat que poden assessorar-te i acompanyar-te en aquests moments, donant solucions col·lectives al teu cas particular. Consulta el llistat complet aquí.

Si vius a Barcelona, no dubtis a contactar amb nosaltres per e-mail o telèfono:

? lapahdebarcelona@gmail.com y ☎️ 652 069 511(dilluns, dimecres i divendres de 15 a 19 h)

A més, en les nostres xarxes socials Twitter, FacebookInstagram i Canal de Telegram compartim tota la informació d’actualitat.

Related Articles

Deixa un comentari