ICV Terrassa aposta per un nou subjecte polític que sigui el PSUC del segle XXI

No Comment

La formació local valora positivament els resultats de la seva Assemblea Nacional


ICV Terrassa s’ha volgut alinear i compartir les resolucions i els compromisos presos en la 11a Assemblea Nacional que el partit ecosocialista celebrà el passat cap de setmana a Barcelona. En la mateixa, es va escollir qui liderarà ICV d’ara en endavant. En concret, David Cid i Marta Ribas, i l’eurodiputat Ernest Urtasun com a portaveu, substitueixen en la direcció del partit a Dolors Camats i Joan Herrera.

Des d’ICV tenen clar que, “malgrat la complexa situació política actual”, la seva formació ha tingut “capacitat d’avançar-nos en el temps, i l’encert de cohesionar-nos”, explicava Manel Pérez, membre de l’executiva local i exregidor a l’Ajuntament de Terrassa. Per això, en fan una valoració molt positiva del debat mantingut al sí de l’organització i del resultat sortint d’aquesta assemblea.

“Hi ha hagut renovació generacional i de cares”, deia Carles Rodríguez, que és regidor de l’Ajuntament de Viladecavalls i diputat a la Diputació de Barcelona; “apostem per la confluència en un nou subjecte polític que s’està construint i que sigui estable, similar al que significà el PSUC en el seu moment”, afirmà en Carles. Per això, en l’àmbit de Catalunya, defensen una confluència que integri diversos actors de l’esquerra; “el model ha tingut èxit, continuà, “s’ha vist clarament en el cas de Barcelona amb Barcelona en Comú”.

martinez rodriguez perez ICV Trs Emiliano Martínez, Carles Rodríguez i Manel Pérez, a la seu d’ICV Terrassa.

“Nosaltres no volem separar-nos en la dicotomia de sí o no, en el debat sobre la relació entre Catalunya i Espanya. Sempre hem defensat que aquesta qüestió passa per un referèndum que sigui vinculant, i en un procés constituent que serveixi per canviar-ho tot.”, reblà el Carles. També defensen el seu ideari ecosocialista per “donar resposta a la crisi mediambiental i social que es viu aquí i arreu: volem un model socioeconòmic sostenible, allunyat dels postulats de la Troika. Amb el feminisme com a bandera, no com a etiqueta, sinó per fer prevaldre els valors de les dones”, afirmà en Carles.

Per la seva banda, Emiliano Martínez, regidor de l’ajuntament de la coalició amb Terrassa en Comú, es referí a les 16 resolucions aprovades (es poden llegir aquí) a l’assemblea, entre les quals destacà el treball pels drets a una escola pública, els drets de les dones i el col·lectiu LGTB, l’agricultura ecològica i de proximitat, un nou model energètic, i la resolució contra el tractat TTIP de lliure comerç.

Representació local

Com a membres de la direcció d’ICV de l’àmbit de Terrassa, en formaran part del Consell Nacional del partit: Eva Herrero, Marisa Santander, Fabiola Gil, Miquel Farrés, Carles Rodríguez i Manel Pérez. En l’executiva Nacional, també hi seran Carles rodríguez i el Manel Pérez. Marisa Santander entra a formar par de la comissió de Garanties.

Miquel Gordillo

Related Articles

Deixa un comentari