III Jornada en defensa de l’educació pública, contra les retallades i el tancament de línies

No Comment

Festa reivindicativa de la Comunitat Educativa de Terrassa el passat diumenge 19 d’abril. Ha estat la tercera Jornada per l’Escola Pública, una reivindicació estratègica del conjunt d’entitats que conformen aquesta comunitat a la ciutat: associacions de mares i pares (AMPA), sindicats i organitzacions del professorat, entitats de lleure i esplai, escoles bressol i agrupacions estudiantils.

Gegants i capgrossos per la defensa de l'escola pública, contra les retallades. Foto PV Gegants i capgrossos per la defensa de l’escola pública, contra les retallades. Foto PV

El Parc de Vallparadís ha estat novament l’escenari de la denúncia i les propostes, perquè “les retallades han sigut duríssimes i han posat el perill l’educació pública, la qualitat de l’ensenyament i les condicions de treball”, d’acord amb en José Navajas, de la coordinació de la Comunitat i, a la vegada, delegat sindical de CCOO al Vallès Occidental.

En aquesta alçada del campionat, afirma, “l’escola pública ha esdevingut una opció de segona categoria o, si vols, la segona opció, després de la concertada i privada en general”. Això, entre d’altres motius, com a conseqüència de la preeminència dels criteris d’estalvi en el curt termini i, més enllà, de la preeminència d’un disseny estratègic de l’educació en sintonia amb les polítiques concretes i reals d’eliminació de drets socials i ciutadans. Curt i ras, qui vulgui una educació de qualitat que se la pagui, la resta ja sortiran del pas com es pugui.

"No més tancaments de línies, senyor Baulenas" Foto PV “No més tancaments de línies, senyor Baulenas” Foto PV
IIIJornadaEduPub19Abr15_7 AMPA de l’escola Sala i Badrines. Foto PV

La Comunitat Educativa es felicita per la mobilització d’aquest diumenge, amb una presència important de persones i entitats, representants de 12 escoles de primària i altres tantes associacions AMPA, claustres, instituts i grups d’esplai. Un matí de trobades, tallers i presentacions musicals i culturals, amb els diables de Sant Pere Nord, la Papallona i el cantant Miqui Giménez.

Clar que cal enfortir més encara aquest front de defensa de l’educació pública i de qualitat, “és primordial fer força, perquè està en perill”, declara l’Aida Cabo, mare de l’AMPA de l’escola Marià Galí, que ha vingut a defensar el manteniment de la línia de P3 que els han anunciat que es retallarà. L’Aida explica que justifiquen la supressió de la línia de P3 per la reducció del nombre d’infants en aquest nivell, quan “aquesta era una oportunitat per reduir les ràtios d’alumnes per aula i millorar la qualitat, no per retallar”, afirma.

A més, qui parla ara és l’Ariana Pérez, també d’aquesta mateixa AMPA, “van tancar la línia abans d’iniciar-se el període de preinscripcions, de manera que moltes famílies ni van intentar demanar plaça”. Tot decidit a Serveis Territorials del Departament d’Ensenyament de la Generalitat, al davant del qual està el conegut i gens estimat senyor Baulenes, sense acceptar el diàleg ni la participació de les persones afectades.

De qualsevol manera, la Comunitat està decidida a no permetre que les coses continuïn d’aquesta manera. Demanem a l’administració que l’Escola Pública ha de ser prioritària en quant a inversions i esforços per afavorir la igualtat d’oportunitats i l’equitat social. “Farem soroll i tot el que calgui”, emfasitza la representant de mares i pares.

La cooperativa l'Eina també hi va ser present. Foto PV La cooperativa l’Eina també hi va ser present. Foto PV

Related Articles

Deixa un comentari