[Joan Tamayo] T’estimo PSUC!

No Comment
Quasi 200 persones van omplir la sala d’actes del centre cívic Montserrat Roig el passat dissabte 13 de gener. Foto MG

 

Dissabte dia 13 de gener de 2018, es un dia gris i fred a l’antiga ciutat obrera de “Terrassa”. Estic a l’històric Barri de Can Anglada, un barri molt conegut per tu, PSUC.

Avui t’han fet un homenatge senzill, però gran en emocions i records, un homenatge fraternal als teus militants i a les teves militants de sempre, aquells i aquelles que han escrit la teva historia amb lletres grans, i un dels capítols més dignes de la historia del poble de Catalunya.

Vull aprofitar per agrair-te, en veu alta, tantes i tantes coses que ens has ensenyat i sobretot, aquells valors que ens has transmès i que malauradament s’han perdut.

Però de tots els valors que desprèn el teu nom (solidaritat, honestedat, ètica, comprensió…), em quedo amb el més important, el de la teva gent, els teus militants i les teves militants. Homes i dones amb la consciencia clara i transparent que trepitjant el fang dels carrers, anaven pels barris a conquerir la solidaritat de la gent, per fer la lluita, per a la dignitat de la classe obrera, més gran. I que, l’únic capital que portaven, eren les seves mans.

He tingut la sort i el privilegi de conèixer personalment a molts i moltes d’aquestes militants, d’haver compartit amb ells i elles i m’emociono només de pensar-hi , tal com m’ha passat aquest matí a Can Anglada (Francisca Redondo, Cayetano Giménez, Antonio Casas, Ramón Puiggròs, Bartolomé Baños, Julio Gimenez….i molts altres…) gent impressionant i injustament oblidada.

Gràcies PSUC per ser EL PARTIT, sempre esforçat per obrir-se a nous sectors, des de la intel·lectualitat al món cristià, en una transversalitat que et va fer convertir en l’organització més poderosa de l’oposició amb missatges tan forts i lúcids com :

-construir un Catalanisme d’esquerres integrador i no excloent

-Un Catalanisme popular que evités la divisió

-Un projecte nacional integrador

és català, qui viu i treballa a Catalunya

Com trobo a faltar aquesta forma intel·ligent de fer política, aquesta lluminositat, necessària per construir una veritable república popular, obrera , solidaria i lliure!

Com trobo a faltar els “altres Catalans” de Paco Candel, o el Manolo Vázquez Montalban definint tan be allò de, “….el nacionalismo español como unidad de destino en lo universal…”o la Montserrat Roig escrivint allò de …Crec amb l’esperança perquè, només amb ella, es pot construir el futur”

Estimat PSUC, molts i moltes dels teus i de les teves militants van patir presó i tortura, per lluitar contra una dictadura i construir un nou país i una nova societat. Heu estat maltractats i oblidats pels poders i per l’utilitarisme polític, sense ideologia, que conviu amb nosaltres en aquests moments i ho protagonitza tot… La insensibilitat i el materialisme ha guanyat sobre els valors de l’humanisme que tu, PSUC , tan be interpretaves.

Et trobo a faltar, molt! en mig d’aquest desgovern i d’aquest imperi de la pos-veritat. Però no vull perdre l’esperança perquè la llavor no ha mort i segueix viva, i com tu deies molt be, Venim de lluny, però anem més lluny encara. I tenim cor, i tenim sentiments, encara

I per tant demano i prego que seguim aprenent del teu testimoni històric PSUC i de la Memòria Històrica en general i que entre tots i totes posem en marxa el dispositiu necessari per trencar amb els règim anterior de veritat, perquè mentre no hi hagi VERITAT, JUSTICIA, REPARACIÓ I NO REPETICIÓ, no podrem construir aquesta societat justa, lliure igualitària, solidaria i democràtica per a la que sempre has lluitat tu , PSUC!!!.

Joan Tamayo Sala, Advocat i activista pels DHH

Related Articles

Deixa un comentari