Jordi Cuixart: sobre el referèndum i la República Catalana, Terrassa, 14J

No Comment

Cuixart Terrassa_Invitació-01

La cita tindrà lloc el pròxim dimecres 14 de juny a les 19.30 h al Centre Cultural de Terrassa

El president d’Òmnium Cultural explicarà com viu el procés sobiranista, pocs mesos abans del referèndum, quan ja han estat anunciades la data i la pregunta, i mentre l’Estat no atura l’ofensiva judicial de multes, querelles i inhabilitacions per evitar que la ciutadania voti lliurement. Malgrat una multa de 330.000 euros, Òmnium està treballant intensament en la planificació de la campanya pel referèndum sobre la independència i per la unitat d’acció de tots els sobiranistes.

El president d’Òmnium adverteix l’Estat que “no podrà dilapidar la voluntat de tot un poble”

Serenor i coratge. La força de la gent ha fet irreversible el referèndum i serà la garantia que votarem”votarem_tw

El president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha celebrat l’anunci de la data i la pregunta del referèndum i ha instat el món sobiranista a seguir treballant des de la unitat i la responsabilitat en el camí per construir la futura República catalana. “Ara toca serenor i coratge. La força de la gent ha fet irreversible el referèndum i serà la garantia que l’1 d’octubre votarem perquè la democràcia és imbatible”, ha assegurat Cuixart. El president de l’entitat ha llençat un missatge de confiança i ha garantit que el referèndum se celebrarà: “no permetrem que dilapidin la voluntat de tot el un poble”.

Pel que fa a possibles reaccions de Madrid davant la convocatòria del referèndum, Cuixart ha volgut deixar clar un cop més que “l’Estat serà bel·ligerant” i “les clavegueres seguiran actuant” però ha assegurat que Òmnium s’hi deixarà la pell per garantir que el referèndum serà efectiu i vinculant.

botomalarrassa

 Jordi Cuixart ha recordat que és la ciutadania qui fa anys que empeny per arribar fins al referèndum i per això el compromís és amb ells: “aquest referèndum és dels ciutadans, neix d’una societat madura i responsable que lluita pel seu futur”. En aquest sentit, l’entitat fa una crida a tots els demòcrates a mantenir fins al final la unitat i blindar així el 1-O: “aquest referèndum és de tothom, voti el que voti i pensi com pensi; és una lluita compartida de país, un país que ha conquerit drets i llibertats i s’ha asfaltat amb les seves mans carrers i places”.

Amb més de 65.000 socis i 40 seus territorials, l’entitat destaca que els catalans segueixen protagonitzant la revolta democràtica més important d’Europa i, com ja van fer sota el paraigua de les campanyes ‘Ara és l’Hora’, el paper de la gent i la societat civil serà clau.Jordi Cuixart i Navarro és nascut a Santa Perpètua de Mogoda (1975), fill de mare murciana i pare badaloní, i actualment viu a Barcelona. En l’àmbit professional, és graduat en Disseny Industrial i Desenvolupament de Projectes Mecànics per l’Escola Industrial de Sabadell i és fundador i president d’una empresa especialitzada en la maquinària d’embalatge. És membre del Centre Metal·lúrgic de Catalunya i de la fundació privada d’empresaris FemCat. Cuixart va entrar a la junta nacional d’Òmnium encapçalada per Muriel Casals com a tresorer, el 2010, abans de ser-ne el vicepresident segon i ser nomenat president el desembre del 2015. És soci d’Òmnium des del 1996.

Related Articles

Deixa un comentari